Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları Mardin’de de başladı.
Mardin’de başlayan Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrencilere kursla ilgili Elif Ba cüzü ve 3 ciltten oluşan “Dinimi öğreniyorum” kitapları öğrencilere törenle dağıtıldı.
Yenişehir Kuba ve Fuat Yağcı Camiinde yapılan açılış ve kitap dağıtım törenine Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Kuba ve Fuat Yağcı Camisinde öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Vali yardımcısı ve Müftüler öğrencilerin bu içten karşılama ve alkışları için teşekkür ederek onlara karşılık verdiler.
Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, “Çok kıymetli velilerimiz, anne babalar, çok kıymetli yavrularımız, hepimiz için, toplumumuz için milletimiz için çok önemli olduğuna inandığımız bir dönemin başlangıcındayız. 2 ay sürecek bu kurslarda bu yavrularımız milli ve manevi değerlerini öğrenecekler, dini değerlerini, dini bilgilerini öğrenecekler, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenecekler ve inşallah hayatlarını bu güzelliklerle devam ettirecekler. Ben Kur’an kursuna çocuklarını gönderen bütün ailelere gönülden teşekkür ediyorum. Ve hayat boyu başarılar temenni ediyorum.” diye konuştu.
Daha sonra söz alan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise şunları söyledi; “Camilerimize hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Camilerimiz sizlerle güzelleşti çünkü siz hayatın güzelliğisiniz. Okullar kapandı camilerimiz açıldı. Bir işten boşa çıkınca yeni bir işe başlamak esastır. Siz de öyle yaptınız. Camiye koştunuz. Kuran’ı, namaz kılmayı öğreneceksiniz. Camiyle tanışacaksınız. Yaz Kur’an kurslarında, Rabb’imizin, bizi çok sevdiği için Kur’an’ı ve hayatı güzel örneklerle dolu olan peygamberimiz Hazret-i Muhammed’i bizlere gönderdiğini anlayacaksınız. Bu kurslarda, imanın şartlarının yanı sıra, dinimizin, abdest almak, namaz kılmak, namaz sure ve duaları, oruç, hac ve zekât gibi dinimizin ibadetle ilgili yönlerini; anne-babaya saygı, iyi evlat olmak, doğruluk, merhamet, sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, yardımlaşma, fedakârlık, sabır, vefa gibi güzel ahlakın gerekliliklerini öğreneceksiniz.”
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, 22 Haziran’da başlayan yaz Kur’an kursları, 9 hafta sürecek. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen ‘Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları’ndaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açılabilecek. Bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yapacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur’an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. “Dinimizi Öğreniyoruz I-II-III” kitapları yanında Diyanet’in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek.