Elazığ Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Elazığ Şubesi tarafından ’10 Milyon İnsan Aç, Aş Ol Çare Ol Umut Ol, Elazığ Suriye’yi Unutma’ sloganlarıyla yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında 23 TIR un ve battaniye yardımı toplanması hedefleniyor.
Elazığ Belediyesi Suriyelilere destek amacıyla İHH Elazığ Şubesi ile ortak yardım kampanyası başlattı. Özellikle kış aylarında büyük gıda sorunu yaşanan bölge insanına destek amacıyla Belediye İş Merkezi’nde büro açıldı. ’10 Milyon İnsan Aç, Aş Ol Çare Ol Umut Ol, Elazığ Suriye’yi Unutma’ sloganlarıyla başlatılan yardım kampanyası törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç katıldı.İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, "Suriye’de krizin başladığı günden itibaren soruna hep duyarlı olduk. Bugüne kadar Elazığ’dan bölgeye 27 tır yardım ulaştırdık. Elazığ Belediyesinin katkılarıyla başlatılan bu kampanyayla toplanacak yardımların da kısa sürede bölgeye ulaştırılacaktır. Elazığ halkının kampanyaya daha önceden olduğu gibi hassasiyet göstermelerini bekliyoruz" dedi.
ALO 153’İ ARAYANLARIN YARDIMI EVLERİNDEN ALINACAK
Yardım kampanyasının önemine değinen ve Müslümanlar olarak yeryüzündeki bütün mazlumların yanında olmamız gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Şarktaki müminin ayağına diken battığında, garptaki müminin içinin sızlaması gerektiğine inanan insanlarız. Çevremizde Müslümanlara yönelik yapılan zulümleri hepimiz biliyoruz. Bunun en bariz örneğini devlet zulmü olarak Suriye’de yaşıyoruz. Suriye’deki Müslüman kardeşlerimiz ıstırap içinde, Suriye kan gölü halinde" diye konuştu.
"İHH ile birlikte Suriye’deki kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlatıyoruz" diyen Başkan Yanılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İHH hem yurt içinde, hem yurt dışında yapmış olduğu yardımlarla kendini ispat etmiş, bu işi en iyi şekilde yerine getiren yardım kuruluşlarımızdan biridir. Bütün Elazığlı kardeşlerimizin de bu kampanyaya destek vereceğini biliyorum. Açılan büro bir merkez, kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımız ’Alo 153’ hattını aramaları halinde de Belediye ve İHH’ya ait araçlarla yardımların istenilen noktadan alacaktır. Rabbimin yeryüzündeki bütün zulümlerin yok olduğu günü göstermesini diliyorum."
Yapılan konuşmaların ardından yardım toplama ofisi dualarla açılması ile kampanya başlatıldı.