Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkezi tarafından 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversitelerde yapılan anketler ve araştırmalar sonucunda Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Büyükelçi Prof. Düsen Kaseinov gençler tarafından Türkiye’de “Yılın Diplomatı” seçildi.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkez sözcüsü Selçuk Burçluoğlu yaptığı açıklamasında Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkezi tarafından 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan anketler ve araştırmalar sonucunda uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov gençler tarafından Türkiye’de ‘’Yılın Diplomatı’’ seçildiğini ifade etti.

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkez sözcüsü Selçuk Burçluoğlu, “Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov’un gençler tarafından Türkiye’de yılın Diplomatı seçilmesinde Genel Sekreterliğini yaptığı Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un Türkiye ile diğer Türk Devletleri arasında çok sayıda kültür ve sanat etkinlikleri organizasyonları yaparak Türk Devletleri arasında ilişkilere katkı sağlaması beyefendi ve mütevazi yaşam tarzı etkili olmuştur” dedi.

Prof. Düsen Kaseinov’a ödülünü Ankara’da Orta Asya, Türk Cumhuriyetleri Ankara Büyükelçilerinin de katılımıyla yapılacak bir törenle Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu tarafından takdim edileceği açıklandı.