Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, 'Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi'ne aday olmayı düşünüyor musunuz?' sorusuna, "Zamanı geldiğinde genel başkanımızla, ittifakımız Saadet Partisi'yle, teşkilatımızla görüşme yapılabilir ve bir yol çizilebilir. Şehrimiz için hayırlı olacaksa bu konuda iddialı oluruz" dedi.

Samsun'da 8 saatlik elektrik kesintisi uyarısı! Samsun'da 8 saatlik elektrik kesintisi uyarısı!

SIZLANMA DÖNEMİ BİTTİ

Yeşilyurt, Kanal S'de Samsun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın sunduğu Haberin Penceresi programının konuğu oldu. Yeşilyurt, yerel seçimlerde işbirliğine açık olduklarını belirterek, amaçlarının vatandaşların tükenen ümitlerini yeşertmek olduğunu söyledi. Genel seçimlerin ardından toplumun her kesiminde bir ümitsizlik oluştuğunu öne süren Yeşilyurt, "İktidara oy verenler, beklentilerinin karşılanmadığını gördüler. Söylenenlerin ne kadar karşılıksız olduğunu anladılar. Seçim öncesi biz bunları muhalefet olarak anlattık ama demek ki yeterli olamadık. Vatandaşın bir kusurunun olduğunu söylemek akılcı olmaz. Muhalefet olarak artık sızlanma dönemi bitmiştir. Her bir siyasi parti, artık kendi iç muhasebesini yaptıktan sonra önüne bakmalı. Biz Gelecek Partisi olarak o iç muhasebeyi yaptık. Bunu gerçekten objektif ve vicdanlı şekilde yaptık. Yürüdüğümüz yoldan hiçbir zaman pişmanlık duymadık. Verdiğimiz sözlerin hepsine sadık kaldık" diye konuştu. 

"HER ZAMAN GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ"

Yerel seçimlerle yeni bir siyasi dönemin başlangıcının ilk adımlarının atılacağını ve işbirliğine sıcak baktıklarını dile getiren Yeşilyurt, "Yerel seçimler, milletimizin emin olabileceği bir yerel kadronun oluşturularak yeni bir siyasi dönemin başlangıcının ilk adımlarının atılacağı bir seçim olacak. Biz de milletimize umut verebilmek için bize randevu veren tüm siyasi partilerle görüşüyoruz. Saadet Partisi'yle ittifak içindeyiz. Muhalefet partileriyle de görüşüyoruz. 'Biz işbirliği görüşmelerine kapalıyız' doğru bir yaklaşım değil. Geleceğin vizyonuna uygun olmayan yöneticilik anlayışının artık kapanması lazım. Biz Samsun'daki siyasi partilerle her zaman görüşmeye açığız. Şehrimiz için ne iyi olacaksa biz orada varız. Gelecek Partisi'nin logosuyla seçime girmek birinci tercihimizdir ama bölgesel değerlendirmelerde yapılabilir. Buna da açığız. İktidar partisinden de en çok oyu alabilecek siyasi hareketiz" ifadelerini kullandı.

"HAYIRLIYSA İDDİALI OLURUZ"

'Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi'ne aday olmayı düşünüyor musunuz?' sorusuna da yanıt veren Yeşilyurt şunları söyledi: "Siyasette hedeflerim her zaman oldu. Ama bir siyasi kariyer planlaması hiç yapmadım. Ben üzerime düşen görevi, genel başkanımızın bize verdiği sorumluluğu yerine getirmek birinci vazifem. Milletvekili adayı olduğumda da çok uyum içinde bir performans sergilediğimize inanıyorum. Elbetekki zamanı geldiğinde genel başkanımızla, Saadet Partisi'yle, teşkilatımızla görüşme yapılabilir ve bir yol çizilebilir. Şehrimiz için hayırlı olacaksa bu konuda iddialı oluruz." 


Yeşilyurt ayrıca 12 Kasım'da Anemon Otel'de gerçekleştirilecek il kongresine Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun geleceğini duyurdu.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.