Merhaba kıymetli okuyucularım; 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için ilan edilen resmi, ulusal bir bayramdır.
Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz ‘un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla, Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur.
İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.
İlk kez 1924 yılında Afyon’un Dumlupınar ilçesine bağlı Çal köyü yakınlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımı ile Başkumandanlık Zaferi adıyla kutlanmıştır.
Milletimizin yaklaşık bin yıldır kanı pahasıyla vatan edindiği bu topraklar üzerine oynanan oyunlar, devam etmektedir.
85 milyon olarak nesep ve mezhebe bakmadan bu oyunları bozmak için birlik ve beraberlik içerisinde büyük Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet hedeflerini mutlaka yakalamalıyız.
30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve istiklal mücadelesine katılan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.
Ülkemiz Atatürk’ün deyimiyle KARAFATMALARIN mücadelelerindeki eder ve değerleri asla unutulmamalıdır.
Sonuç olarak; 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101’inci yılı kutlu olsun...
Sevginin özü, kendi sevgini göstermekle başlar. ( Kazım İLHAN )
İnsanın ilim ve edebi, en büyük varlığıdır. Eskimez, çürümez, kaybolmaz.(Mevlana)   
Düşündürebilmek, gelecek için üretilecek ürünün ana kapısıdır. ( Kazım İLHAN )
Birlikte siz, biz demeden, sıcak, sevecen ve mutlu birlikteliklerin bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim. Hoşça kalın...
KAZIM İLHAN
SOSYOLOG VE AİLE DANIŞMANI