Geceye Damgasını Vurdu! Akça Hatun Casus mu Hain Mi? Fahriye Evcen'in Şarkısı Büyüledi 15 Kasım Pazartesi akşam son bölümüyle ekranlara gelen Alparslan Büyük Selçuklu’nun Akça Hatun’u Fahriye Evcen'in söylediği şarkı izleyenleri büyüledi. Sosyal medyada Fahriye Evcen'in sesiyne övgüler yağdırıldı

15 Kasım Pazartesi 2. bölümü yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Akça Hatun rolünü canlandıran Fahriye Evcen'in türkü söylediği sahne sosyal medyada büyük beğeni topladı. İkinci bölümüyle seyircisinin karşısına çıkan Alparslan dizisinde Evcen, söylediği şarkı ile izleyenleri sesine hayran bıraktı.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisiyle birlikte, Sultan Alparslan'ın ilk eşi olan Akça Hatun özellikle sosyal medyada çok merak ediliyor. Son günlerde dizinin popülerliğinin de artmasıyla tarih araştırmalarının zirvesine oturan Akça Hatun'un son bölümdeki bir sahnede 'hırs' ve 'intikam'ı çağrıştıran 'Atalarına yemin ettiği' sahne dizinin sevenleri tarafından, dizide önemli bir rolü olan Akça Hatun'un hain mi, yoksa casus mu olduğu tartışmalarını beraberinde getirdi.

15 Kasım Pazartesi günü yayınlanan ikinci bölümüyle seyircisinin karşısına geçen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Akça Hatun rolünü canlandıran Fahriye Evcen'in türkü söylediği sahne geceye damga vurdu. Seyircisinden tam not alan Evcen'in bu performansı sosyal medyada gündem oldu.

Sultan Alparslan'ın ilk eşi Akça Hatun kimdir?

Başrollerini Barış Arduç ve Fahriye Evcen'in üstlendiği Alparslan Büyük Selçuklu dizisiyle birlikte tarihi karakterler bir kez daha gündeme geldi. Dizide en dikkat çeken isimlerden biri de Akça Hatun oldu. Dizide Alparslan karakterine Barış Arduç hayat verirken, uzun süre sonra ekranlara dönen Fahriye Evcen de Akça Hatun'a hayat veriyor. Akça Hatun, 1071 yıllarında Selçuklu döneminde yaşamış biri. Akça Hatun’un gerçek adı Aka Hatun’dur. Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci Sultanı Alparslan'ın ilk eşidir. Aka Hatun'un ardından Alparslan Seferiye Hatun ile evlenmiştir. Bu iki evlilikten de Sultan'ın 12 çocuğu olmuştur.