CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat’ın düzenlediği basın toplantısında “10 Kasım” ile ilgili gafının ardından konuşan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, “O törende biz de vardık. Oysa 10 Kasım kutlama değil, anmadır. Kameraların karşısına geçmeden önce konuşmalarını süzmesi gerekir” dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat’ın, 11 Kasım 2013 günü düzenlediği basın toplantısında 10 Kasım Anma törenleriyle ilgili yaptığı açıklamaya ilk eleştiri AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’dan geldi. Uçar, ayrıca 10 Kasım törenlerine katıldığını ifade ederek tören günü çekilen görüntülerde de kendisinin yer aldığını kaydetti.

CHP İl Başkanı’nın eleştirilerinin doğru olmadığını ifade eden İl Başkanı Hamdi Uçar, şöyle konuştu: “Öncelikle 10 Kasım törenleriyle ilgili CHP il başkanının yaptığı eleştirilerin doğru olmadığını, o gün orada olduğumuzu yerel basın ve ulusal basındaki görüntülerde görülüyor. Her zaman olduğu gibi CHP il başkanı araştırmadan, soruşturmadan bu tip gaf yapabiliyor. Bu tip açıklama yapabiliyor. Sadece bu tip törenlerle ilgili değil her türlü çalışmalarında ve faaliyetlerinde, araştırmadan, soruşturmadan bilinçsizce yapılan açıklamalardan bir tanesidir.”

“75 MİLYON İNSAN, ATATÜRK’Ü ANMAKLA MEŞGUL”

CHP İl Başkanı Halil Furat’ın, “Bütün ülkenin yas içinde kutladığı 10 Kasım’ı geçmiş bulunmaktayız. Kutlayarak geçmiş olmaktayız. Kutlayarak derken pardon kusura bakmayın. Üzüntüyle şey yapmış olmaktayız. Geçirmiş olmaktayız” sözlerini eleştiren Uçar, şöyle devam etti:

“Açıklamalarında ‘Kutlama’ diye ifade ediyor. Oysa 10 Kasım bir kutlama değil, anmadır. Yâd etmedir."

10 Kasım’da bu anma törenlerine sadece CHP’lilerin katılmadığını anlatan Furat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin bütün vatandaşları 75 milyon insan, 10 Kasım’ın dışında da Atatürk’ü ve şehitlerimizi anmak onları yad etmek, onlara dua etmekle meşguldür. Ama sadece yılda sadece bir defa 10 Kasım törenlerine katılarak, çelenk koyarak Atatürk’ü yad ettiklerini andıklarını zannedenler, ne yazık ki bu tip eleştirilerle, kendilerini gündemde tutmaya, Atatürkçüymüş görüntüsü vermeye, Atatürk’ün çizdiği yoldan devam ettiğini anlatmaya çalışan insanlardır. Bütün etkinliklerde, bütün programlarda teşkilat olarak katılıyoruz, varız, olmaya da devam edeceğiz. Atatürk’ün çizdiği yoldan, onun ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. 75 milyon insan da bu duygular içerisinde hareket etmektedir. Oysa bu törenleri, bu programları, bu etkinlikleri tekelleştirmesinler. Sadece bir kitleye özgü etkinlik haline getirmemelerini onlardan rica ediyoruz. Yoksa kutuplaştırırlar, kamplaştırırlar. Ülkeye ve bölgeye zarar verirler.”

“AÇIKLAMALARI CİDDİYE ALMIYORUZ”

CHP İl Başkanı Halil Furat’ın, kameralar karşısına geçmeden önce açıklamalarını süzmesi gerektiğini ifade eden AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, sözlerini şöyle tamamladı: “Dün il başkanının yapmış olduğu açıklama çok sıradan bir vatandaşın yapmış olduğu açıklamadan öteye gitmeyen sözlerdir. Orada zaten açıklaması içerisinde kutlama gibi bir gaf yapmış. Ondan sonra pardonlaştırmış. Ne söyleyeceğini şaşırmış bir halde. Çünkü yaptığı basın toplantısının içeriği bomboş bir içeriktir. Araştırmadan, soruşturmadan yapmış olduğu bir içerik var. O yüzden bir il başkanının kameraların karşısına çıktığında, söylemesi gereken, açıklaması gereken ifadeleri daha önceden süzmesi, elemesi gerekir. Ama CHP İl Başkanı Zonguldak’ta bizim her yapmış olduğumuz açıklamamızın karşısında paniğe kapılarak ne söylediğini bilmeyen bir il başkanı anlayışı içinde cevap vermektedir. O yüzden yaptığı açıklamayı ciddiye almıyoruz. Sıradan bir açıklama olarak görüyorum.”