Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin 100. yıl dönümü kutlamaları yapılacak. Samsun'da Pazar gününe denk gelen 19 Mayıs'ta hava durumu nasıl olacak?

19 MAYIS SAMSUN HAVA DURUMU!

İLKADIM-ATAKUM: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinden alınan bilgiye göre İlkadım, Atakum ilçesinde Mevzi Sağanak Yağış bekleniyor.

CANİK-TEKKEKÖY-BAFRA-ÇARŞAMBA: Gökgürültülü Sağanak Yağış bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAMSUN'A GELİYOR

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıkışlarının 100. yılı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Samsun’da etkinlikler yapılacak. Etkinlikler kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun programı da belli oldu. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Samsunport’ta Piri Reis Milli Mücadele Gemisi’ni karşılayacak. Daha sonra temsilci gençler illerinden ve ülkelerinden getirdikleri toprakları ve Türk Bayrağı’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edecek.


SOLO TÜRK VE TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİ YAPACAK

Saat 14.25’te Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde temsilci gençler ve vatandaşların katılımıyla Samsun Tütün İskelesi’ne yürüyüş gerçekleştirilecek. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Tütün İskelesi’nde halka hitap edecek. 15.00’te ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Solo Türk ve Türk Yıldızları gösterisini Tütün İskelesi’nde yer alan maket Bandırma Vapuru'ndan izleyecek.

HALKA HİTAP EDECEK

Tütün İskelesi’ndeki programının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 16.20’de Yaşar Doğu Spor Salonu’nda halka hitap edecek. Sonrasında da Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzikalinince Bitmeyen Yolculuk final programı icra edilecek.

KEMAL KILIÇDAROĞLU SAMSUN'A GELİYOR

19 Mayıs 1919'un 100. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri 19 Mayıs Pazar günü Samsun'da olacak. 

3 SANATÇI GELİYOR


Düzenlenecek etkinliklere Selda Bağcan, Edip Akbayram ve Kıraç'ın da katılacağını ve konser vereceğini dile getiren Zeybek, "O günü, sanatçı dostlarımızla hep beraber türküler söyleyerek kutlayacağız" diye konuştu.


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da 19 Mayıs'ta Samsun’da olması bekleniyor. Programında diğer detaylarının da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

DEVLET BAHÇELİ VE MERAK AKŞENER DE GELİYOR

Samsun'da 19 Mayıs 1919'un 100. yılı kapsamında yapılacak etkinliklere siyaset ve sanat camiasında önemli isimler katılacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs'ta Samsun'da olacağı öğrenilirken, ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 19 Mayıs günü Samsun'da olacağı bildirilmişti. 100. yıl etkinlikleri kapsamında, MHP lideri Bahçeli ile İYİ Parti lideri Akşener'in de Samsun'a geleceği öğrenildi.

Ülkü Ocakları'nın programı kapsamında

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Gençlik Kongresi ve Gençlik Şöleni'ne katılacağı bildirilirken, Bahçeli'nin kongrenin son gününde 19 Mayıs etkinliklerine katılacağı ifade edildi.

Demirtaş'ı da ziyaret edecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise, Genel İdare Kurulu'nu 19 Mayıs'ta Samsun'da toplayacağı, kurmaylarıyla birlikte İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı ziyaretin ardından, meydanda İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş tarafından hazırlanacak olan iftar programına katılacağı öğrenildi.