Samsun Medya Grubu olarak vatandaşlara, "Eğitim sistemini yeterli buluyor musunuz?" diye sorduk? Vatandaşların bir çoğu, sistemin büyük sorunları olduğunu ifade etti.

EN KISA ZAMANDA DÜZELMELİ
Ahmet TÜM: Eğitim sisteminde problem var bakanlar çalışma  yapıyor ama yeterli değil. Ayrıca sürekli sistem değişikliği oluyor haliyle  bu durumda çocuklarımızı etkiliyor. En  kısa zamanda düzelmesini isterim. 

CEHALET EĞİTİMİ MEVCUT
Rasim SİYAH: Öncelikle bir şeyin var olması gerekir ki varlığından da bahsedelim. Türkiye'de eğitim denen bir şey yok. Türkiye'de yirmi senedir bilimsel eğitimde  yok. Maalesef cehalet  eğitim mevcut. Zaten bilim insanlarının konuşmadığı bir ülkede eğitimden bahsedilemez. Bilimsel hürriyet esastır. O yüzden eğitim olmadığını söyleyebilirim. 

YAPBOZA DÖNMÜŞ
Erol MESCİ: Eğitim sistemi yapboza döndü. Her sene değişiyor. Devlet okulları gitti, eğitim sistemi yapboza dönmüş durumda. Her sene değişiklik gösteriyor. Ayrıca devlet okullarına değil de özel okullara yöneltiyorlar. O yüzden şimdiki öğrencilerin hiçbir şeyden haberi yok, her şeyden kopmuş durumdalar. 

YETERLİ  BULMUYORUM 
Hüseyin TİRYAKİ:  Eğitim sistemindeki sürekli değişiklik sebebiyle sistemi beğenmiyordum ve yeterli bulmuyordum. Çünkü sistemin sürekli değişiklik göstermesi öğrencileri bir çok yönden etkiliyordu. 

BİRİKİMİMİZ MEVCUT DEĞİL
Cengiz SEVİNÇ: Eğitim sisteminin yönetiminde birçok yanlış mevcut. Şu anki çağ, bilişim çağı teknoloji her gün gelişiyor ama yapılan eğitim müfredat olarak  şekil ve tarz olarak yanlış. Çünkü 10 sene sonra şu an eğitim sisteminde verilen bilgilerle kimse iş bulamayacak. Farklı mesleklere yönelecek eğitim birimimiz mevcut değil.  

BAŞARISIZ OLUYORLAR
Mustafa DALKILIÇ: Eğitimin sistemini hiç yeterli bulmuyorum. Açılan üniversiteler çok ama üniversitelerin yeterli eğitimi verdiklerini düşünmüyorum. Ayrıca ebeveynlerin baskısı yüzünden de çocuklar istedikleri meslekleri seçmiyor bu yüzden de başarısız oluyorlar. 

SİSTEM VELİLERE DAYALI 
Gül ÖDEN ODABAŞ: Eğitim sistemi dört yılda bir değişiyor. Bu yüzden sisteme alışılamıyor.Ayrıca şu anki sistem velilere dayalı, öğrencilerle alakası yok. Sistem çok değişiklik gösterdiği için öğrenciler de haliyle alışamıyor ve başarısız oluyor. Bu yüzden sistemi yeterli bulmuyorum.  

BÜYÜK PROBLEM VAR
Remzi DEMİR: Üniversite mezunları dahi bugün işsiz ise demek ki Türkiye'deki eğitim sisteminde büyük bir problem var.  Devletin eğitim sisteminde gerekeni yapamadığını düşünüyorum. Çünkü her üç kişiden ikisi üniversite mezunu ama işsiz. Bu durumu da eğitim sisteminin yetersizliğine bağlıyorum. 

EN GÜZEL ŞEY EĞİTİM 
Murat AKSOY: Ben eğitim sisteminden çok memnunum ve yeterli olduğunu da düşünüyorum. Türkiye'deki en güzel şeylerden biri de eğitim sistemi.  Her konuda çok güzel ve iyi  olduğunu söyleyebilirim. 

NESİL PERİŞAN VAZİYETTE
Orhan ŞİRİNER: Bozuk sistemde gelecek nesile ne öğretilebilir. Sistemin sürekli değişikliği yüzünden Türkiye'nin bir yere varabilmesini beklemiyoruz. Bozuk sistemde gelecek nesile ne öğretilebilir ki bu yüzden  sistem düzelmek zorunda. Çünkü gelecek nesil perişan vaziyette. Temennimiz düzelmesi yönünde.  

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN