ÜZÜNTÜMÜ PAYLAŞMAK İSTEDİM

Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı Yüksel Yıldırım, katıldığı bir proğramda basketbol şubesi adına açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Yıldırım, sözlerinin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını ifade ederek yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama da, "Öncelikle, ülkemizin ve dünyamızın içerisinde bulunduğu bu kasvetli günlerde, kulüp olarak düzenlediğimiz yardım kampanyası ile muhtaç vatandaşlarımıza ulaşmak dışında herhangi bir konu ile kendimi açıklamak durumunda kaldığım için üzüntülerimi sizlerle paylaşmak istiyorum"dedi.

YANLIŞ YORUMLANDIM

Başkan Yıldırım, "Samsunspor’umuza dair sorularını yanıtlamak üzere “Futbol 55” isimli programın, 07.04.2020 tarihindeki canlı yayın konuğu oldum. Bahsi geçen programda, kulübümüze dair birçok konu başlığını ele aldıktan sonra, konu, kulübümüz bünyesindeki basketbol takımımıza geldiğinde, önceki yönetimdeki zaafiyetler sebebi ile karşılaşmış bulunduğumuz haksız pozisyonların yarattığı vahamet ile seçmiş olduğum bir kelime, görüyorum ki yanlış yorumlanmış"ifadesini kullandı.

BASKETBOLU SEVİYORUM 

Yıldırım, "Değerli kardeşlerim; ben, öğrencilik yıllarında faal olarak basketbol oynamış, çeşitli dönemlerde, severek yöneticiliğini yapmış, basketbolun spor dünyasındaki yerini ve önemini gayet iyi kavramış bir spor insanı ve yöneticisi olarak, basketbola yönelik böylesine olumsuz fikirler barındırabileceğim iması ile karşılaşmış olmak, beni derinden üzdü. Ben kulüp yönetimi olarak, profesyonel basketbola bir süre ara verip, amatör olarak devam etmemizin eleştirilmemesi gerektiğini anlatmak istedim"dedi. 

KARA BULUTLAR ÜZERİMİZDE

Yüksel Yıldırım," Zira, tekrar belirtmek isterim ki, önceki yönetim kaynaklı oluşmuş olan zaafiyetlerin yarattığı kara bulutlar maalesef hala Samsunspor’umuz üzerinde dolaşmaktadır. Hiçbir hemşehrimizin şüphesi olmasın ki; doğru zaman ve imkanlar oluştuğunda, pek tabi ki basketbol takımımıza vereceğimiz ehemmiyet eski ivmesini kazanacaktır. Atatürk şehri olan Samsun’umuz, imkanlar dahilinde, sportif branşların hepsini destekleyecek ve desteklemeye de devam edecektir"dedi. 

DERİNDEN YARALADI 

Yıldırım, "Son olarak belirtmeliyim ki; bahsi geçen programda seçmiş olduğum bir kelimenin yanlış yorumlanması ile başta kendi ülkemize sonrasında da basketbola gönül vermiş diğer ülkelere böylesine bir yakıştırma yapmış olabileceğimin ihtimali bile beni derinden yaralamaktadır. Bu zorlu günlerde, Samsunspor’umuzun vatandaşlarımıza el uzattığı yardım kampanyamızın dışına çıkıp, kendimi açıklamak durumunda kaldığım için üzüntülerimi siz hemşehrilerime tekrar iletmek isterim"diye konuştu.

Salim YILDIZ