Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında hayata geçirilen ve büyük ilgi gören Kırsal Mahalle Spor Şenliği bu yıl Bodrum’da başladı.

Kırsal Mahallelerdeki çocuklara serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeyi öğretmek, çocuklara spor bilincini aşılamak, ilerleyen yaşlarda kötü alışkanlıklara yönelmemeleri için alt yapı oluşturmak ve sosyalleşmelerini sağlamak amacı ile başlatılan Kırsal Mahalle Spor Şenliği etkinlikleri bu yıl da devam ediyor.

Şenlik kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılında il genelinde 42 mahallede 3326 öğrenci ile birlikte çeşitli spor etkinlikleri yaptırılmıştı.

Şenlik ile öğrenciler parkur oyunu, halat çekme oyunu, kapak kap oyunu, kağıt yakalama oyunu, kapaklı yılan oyunu, balon kaç oyunu, küme el oyunu, yakar top oyunu, mendil kapmaca, balon patlatma oyunu, voleybol, futbol, mini tenis, atletizm gibi etkinliklerle eğlenceli zaman geçiriyor.

2017-2018 eğitim öğretim yılında da devam edecek olan şenlik 27 Eylül tarihinde Bodrum Pınarlıbelen Nilgün Doktor Kerim Cangır İlkokulu ve Çiftlik Mustafa Yazıcı İlköğretim Okulları ile başladı.