Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 10.00 sıralarında Yakutiye ilçesi Yoncalık semti Değirmi Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Ali (81) ve Adalet (75) K. çifti kısa bir süre önce Değirmi Sokak'ta bulunan 3 katlı gecekondu türü apartmana taşındı. Çift arasında kıskançlık çatışması olduğu öne sürülürken, bugün kadının öldürüldüğüne dair polise ihbar geldi. Bunun üzerine olay yerine giden polis ekipleri, defalarca kafasına baltayla vurularak parçalanmış ve kanlar içerisinde kalan kadının cesediyle karşılaştı. Şüpheli Ali K. gözaltına alınırken, suç aleti baltaya da el konuldu.

Savcının incelemesinin ardından kadının cesedi otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Annelerinin feci şekilde babaları tarafından öldürüldüğünü öğrenen çocukları, sinir krizi geçirerek ağıtlar yaktı.
Polis olayla ilgili tahkikat başlattı.

ADLİYEYE GELDİ, ’KARIMI ÖLDÜRDÜM’ DEDİ

Erzurum’da eşini baltayla öldüren 81 yaşındaki şahıs, eşini öldürdükten sonra adliyeye giderek, "Ben karımı öldürdüm, nedenini sormayın” diyerek teslim oldu.Erzurum’un Yakutiye ilçesi Rabia Ana Mahallesi’nde oturan 81 yaşındaki Ali K., tartıştığı eşi 79 yaşındaki Adalet K.’yı yatağında uyurken balta ile vurarak öldürdü.

Cinayet olayı bugün sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, eşi Adalet K. ile sahur yemeğini yedikten sonra, bir süre uyuyan üç çocuk babası Ali K., Adalet K. ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Balkonda bulunan baltayı eline alan Ali K., yatakta uyuyan eşine rastgele balta ile vurarak öldürdü.Karısını öldürdükten sonra Erzurum Adalet Sarayına gelerek, "Ben karımı öldürdüm, nedenini sormayın" diyen Ali K., gözaltına alındı.