Erzincan Müftülüğü konferans salonunda basına kapalı gerçekleştirilen konferansta Diyanet İşleri Başkanı, “Dünyada ve ülkemizde yıllarca ‘haram’ denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız." dediği ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinden gelen açıklamada Erbaş, Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu’nda din görevlileriyle basına kapalı olarak toplantı düzenledi.

Erbaş, bu toplantıda, İslam’dan önce dünyanın çeşitli yerlerinde var olan yanlış anlayışların benzerlerinin bugün de bulunduğuna dikkat çekerek çocukların, gençlerin çeşitli bağımlılıklarla adeta zihinlerinin yok edilmesine engel olacaklarını ifade etti.

Sigara kullanımı sebebiyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğine değinen  Erbaş, “Dünyada ve ülkemizde yıllarca ‘haram’ denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Çünkü sadece bizim ülkemizde bir yılda 115 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu ne büyük bir faciadır” dedi.

Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemli bir imkan olduğunu ifade ederek “Çocuklar büyürken, karakterleri oluşurken etkimiz olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.