Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD), gerçekleştirdiği 2’nci Olağan Genel Kurul ile ikinci dönemde yeniden Mustafa Erol’u başkanlığa seçti.

Ağaç işleme makineleri ve yan sanayisinde faaliyet gösteren üye firmalar arasında işbirliği, dayanışma ve bilgi alışverişi sağlamak amacıyla 29 üyeyle faaliyete başlayan ve kurulduğu 6 Haziran 2014 tarihinden bugüne kadar ulaştığı 59 üyeyle başarılı projelere imza atan Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD), gerçekleştirdiği 2’nci Olağan Genel Kurul ile ikinci döneme yine Mustafa Erol başkanlığında ‘merhaba’ dedi.

Türkiye’nin birçok ilinden gelen üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen 2’nci Olağan Genel Kurul’da konuşan AİMSAD Başkanı Mustafa Erol, 3 yıldır gösterdikleri faaliyetlerle derneğin kurumsallaşmasını büyük ölçüde tamamladıklarını ifade etti. Bu süre içinde 11 yönetim kurulu üyesinin 55 tane toplantı yaparak diğer derneklerde görülmeyen bir beraberliğe imza attıklarını belirten Erol, “Sektörün tek derneği olan AİMSAD kurulduğundan beri sektördeki firmaların birbirini tanımasını sağladı. Derneğin önemli projeleri komiteler sayesinde hayata geçti. Bir diğer ana konumuz herkesin sorunu olan eğitim. Bu konuda sorunları ele almak ve çözüm üretmek için eğitim komitesi kurduk ve bu konuda birçok proje geliştirdik. İzmir’de 76 üniversite öğretim görevlisinin katıldığı çok başarılı bir eğitim paneli düzenledik. Eğitim konusunda gelecek dönemde ciddi adımlarımız olacak” diye konuştu.

“İkinci el makine piyasasını durdurduk”

Sektöre yönelik lobi oluşturmakla ilgili çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Erol, yaptıkları lobi sayesinde 2. el makine piyasasını dernek olarak durdurduklarını kaydetti. Ankara’da sektörün finansal gücünü temsil etme amacıyla çalıştıklarını ve makinenin teminata sayılması ile ilgili uygulamanın devreye girmek üzere olduğunu açıklayan Erol, “Endüstri 4.0 ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Orta gelir tuzağından çıkabilmemiz için katma değerli ürünler üretmeliyiz. Mobilya sektörünü bu konuda eğitmemiz gerekiyor. Bu arada 2. el makinelerin satışının yapılacağı AİMSAD Store projemizi tamamlamak istiyoruz. Sektör firmaları hem yeni hem de ikinci el makinelerini bu platform üzerinden satabilecek. Sistemi kurduk, fuarda tanıtımını yapacağız” dedi.

“İhracat öncelikli hedef”

Farklı bir dönemde gündeme konsantre olarak yeni projelere odaklanacaklarını aktaran Erol, ihracata ciddi çaba sarf etmek gerektiği bilinciyle dernek olarak bu konuya özellikle yöneleceklerini kaydetti. Yurtdışındaki fuar katılımlarını çok artıracaklarına değinen Erol, “Bununla beraber ithalatçılar komitesinin sertifikasyon belgesi çalışmasına katılım yapmasını rica ediyoruz. İmalatçılar görevini yaptı, aynı hassasiyeti ithalatçılardan da bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Sektör envanteri yapmayı planlıyoruz”

3 yıl gibi kısa sürede çok başarılı işlere imza attıklarını ve önümüzdeki dönemde de birçok yeni projeyi hayata geçirmek için çalışacaklarını ifade eden Erol şöyle konuştu: “Artık emekleme dönemi bitti, emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Gelecek dönemde sektöre, dünyaya, eğitime, teknolojiye daha konsantre olacak projeler gerçekleştireceğiz. Sektör envanteri yapmayı planlıyoruz, üye firmalarımızı ihracatta orta gelir tuzağından kurtaracak çalışmalar yapacağız. Devlet desteğini de alarak sektördeki firmaları bir araya getirecek dernek üstünde bir marka oluşturma projemiz var ve en önemlisi kadınları komitelerimize davet ederek, içinde kadınların olacağı güzel projeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Dünyada sistem kiralamaya dönüyor. Derneklerle beraber projemiz var. Makine sektörü 30 milyar dolarlık büyük bir sektör. Sektörde 150’den fazla potansiyel üye firma var. Ayrıca sektördeki mobilya, ağaç, aksesuar, levha, orman ürünleri gibi diğer derneklerle Federasyon kurma planımız var. Oradan da güzel işbirlikleri çıkacak.”

Fuar için geri sayım başladı

Genel Kurul’da 14-18 Ekim 2017 tarihinde yapılacak Ağaç İşleme Makineleri Fuarı ile ilgili bilgi de veren Erol, fuarın her geçen gün güçlendiğini ve son 3 yılda fuarlara katılan yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 50 artarak 7 bin 800’lere ulaştığını açıkladı. Bu sayıyı 10 binlerin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Erol, “Yurtiçi ziyaretçi sayısında da yüzde 20 artış oldu ve 72 binlere ulaştı. Bu yıl fuarda ziyaretçi ve katılımcı rekoru kırılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Yeni yönetim kurulu

AİMSAD yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa S. Erol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Toktaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necati Türksever, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yesari Yerli, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kenan Arıcı, Yönetim Kurulu Üyesi Sami Tarlabaşı, Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Dinç, Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Necipoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Can, Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Aksu, Yönetim Kurulu Üyesi Cansev Keşoğlu.”