ARTVİN (AA) - Artvin'de, Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı anısına yaptırılan çeşme, düzenlenen törenle açıldı.

Vali Ömer Doğanay, Artvin Offroad Kulübü tarafından, Şavşat ilçesinde 25 Ağustos 2016'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen saldırıda şehit olan Çaybaşı'nın adını yaşatmak için yaptırılan çeşmenin açılış töreninde, şehide Allah'tan rahmet, ailesine ve millete sabır diledi.

Artvin halkının şehitlerini asla unutmadığını ve unutmayacağını vurgulayan Doğanay, "Ölmediğimizi ve ölmeyeceğimizi, yenilmediğimizi ve yenilmeyeceğimizi milletimizin düşmanlarına ve tüm dünyaya göstermek için buradayız." dedi.

Doğanay, olayın meydana geldiği Şavşat-Artvin kara yolu Soğuksu mevkisinde yaptırılan çeşmenin şehidin anısını yaşatacağını belirterek, "Bizler her daim şehitleriyle birlikte yaşamış milletiz. Bundan sonra da şehitlerimizle, yaşayanlarımızla birlik ve beraberlik içinde bu ezan, bu bayrak altında hep beraber kıyamete kadar var olacağız." diye konuştu.

Vali Doğanay, gösterdikleri vefa dolayısıyla Artvin Offroad Kulübü yönetici ve üyelerine teşekkür etti.

Kulüp temsilcisi Serkan Demirçelik ise her etkinlikte bir şehidi andıklarına dikkati çekerek, "Bu ülkenin her karış toprağında şehitlerimizin kanı, her köyünde bir şehit mezarı var. Bu yer de şehit Fatih Çaybaşı kardeşimizin kanıyla sulandı." ifadelerini kullandı.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Doğanay ve protokol üyeleri, kurdele keserek çeşmenin açılışını gerçekleştirdi.

Programa Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdürrahman Cengiz Çerçi, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Şavşat Kaymakamı Emre Yalçın, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ve vatandaşlar katıldı.