Ladik ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta olan Ladik Gölü Samsun il merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Ladik'te gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Samsun'un 17 ilçesinden birisi olan Ladik Samsun'a gelen ziyaretçiler için önemli yer tutmaktadır. Ladik ilçesi, Ladik Gölü ve Akdağ Kayak Merkezi ile turistleri yaz kış misafir etmektedir. 

DOĞA SEVERLER İÇİN LADİK GÖLÜ

Ladik ilçesinin doğu tarafında bulunan Ladik Gölü, 870 hektarlık bir alana yayılmıştır. Sit alanı ilan edilen Ladik Gölü'nde yüzen adacıklar yer almaktadır. Ladik Gölü'nün etrafı dağ ve orman manzarası ile çevrelidir ve görülmeye değer bir doğa güzelliği oluşturmaktadır.

LADİK GÖLÜ KUŞ GÖZLEM GEZİSİ

27 Temmuz 1997 tarihinde gölde kuş gözlem gezisi yapılmıştır. Gezi sonuçlarına göre bölgede Gece Balıkçılı, Alaca Balıkçıl, Küçük Ak Balıkçıl, Erguvanı Balıkçıl, Kara Leylek, Yeşilbaş, Uzunbacak, Kızkuşu, Yeşil Düdükçün, Karabaş Martı, Gümüş Martı, Sumru, Küçük Sumru, Ak Kanatlı Sumru ve Turna kuş türleri tespit edilmiştir.

MAVİ GÖL TESİSLERİ

Ladik Gölü kenarında Ladik Belediyesi'nin inşa ettiği Mavi Göl Tesisleri bulunmaktadır. Yaz-kış hizmet veren Ladik Göl Tesisleri'nde ziyaretçiler için hazırlanmış olan kamelyalar, restoran, deniz bisikleti işletmesi ve rekreasyon alanları bulunmaktadır.

LADİK GÖLÜNDEKİ BALIKLAR VE BALIKÇILIK

Ladik Gölünde tahta balığı, turna balığı ve tatlı su levreği gibi balıklar bulunduğu için, balıkçılık turizminde önemli bir yeri vardır.  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.