Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Yaşayan Şehirler Platformu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Şehir Ödülleri Türkiye” de Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi ile “Eğiten Şehir” ödülünü kazandı.

Kültür Turizm ve Kalkınma Bakanlıklarının desteklediği Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Şehir Ödülleri Türkiye” Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleşirken Tekirdağ’ı temsilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat salonda yerini aldı.

“Hedefimiz Tekirdağ’ın dört bir yanında çocukların aynı şartlarda okuyabilmesini sağlamak”

Eğitimde fırsat eşitliğinin önemine değinerek sözlerini sonlandıran Başkan Eşkinat, “O çocuklar bizlerin geleceği. Dezavantajlı olarak doğmaları onların geleceklerinin de dezavantajlı kesimde olacağına işaret etmemeli. Biz bu proje ile eğitimde fırsat eşitliği sağlandığı takdirde nasıl büyük bir değişim olacağını gözler önüne sermek istedik. Hedefimiz ise, Tekirdağ’ın dört bir yanında çocukların aynı şartlarda okuyabilmesini sağlamak. Bizlere destek olan, bu ödülü almamızı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Türkiye çapında düzenlenen ve tüm kamu kurum ve özel kuruluşların projeleri ile katıldıkları yarışmada özel ödüller 3, umut ışığı ödüllerinde 20, bilim ışığı ödüllerinde ise 4 kategoride projeler birbiri ile yarıştı.