Samsun’un ilçelerinde sokak röportajlarını gerçekleştiren Samsun Canlı Haber TV ekibi, so olarak Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ile görüştü. Başkan Sarıcaoğlu, Samsun Canlı Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Erdoğan’a göreve geldiği günden itibaren yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR
Göreve geldiğinde ilçede en önemli sorunlardan birinin istahdam olduğunu belirten Sarıcaoğlu,"Samsun'da 17 ilçe arasında, Kavak OSB'si fevkalade gelişen bir ilçe oldu. Şuan sanayi bölgemizde 26 adet fabrikamız bulunuyor. Burada birçok kardeşimize istihdam sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle şunu da atlamak istemiyorum. Bizden önce görev yapmış büyüklerimiz, belediye başkanlarımıza da hayatta olanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz, hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyoruz. Onlar da tabi güzel hizmetler yaptılar ama bizde Kavak'ımızın ihtiyaçları doğrultusunda çok ciddi yatırımlar yaptık. Bunu rakamsal olarak ifade etmem gerekirse biz göreve gelmeden önce Kavak'ın bütçesi Özel İdare zamanında 1.2 trilyon iken, biz göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemiz 426 trilyon yatırım bütçesi aldı. İlçemize Silivri büyüklüğünde çok ciddi bir yatırımla cezaevi yapılıyor.Bu yatırımın Kavak ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

SU, DOĞALGAZ, HASTANE
Yapımı tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgiler veren Sarıcaoğlu, "Kavak'ta öğrenci yurdumuz yoktu. Bizde eski hizmet binamızı 250 yataklı öğrenci yurduna çevirdik. Ayrıca temelini attığımız bir öğrenci yurdu projemiz daha var. Bu projeyi de 2 sene içinde 250 yataklı olarak öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz.Kavak için mevcut hastanemiz artık yeterli gelmiyordu. Büyüyen bir ilçe için içinde tüm branşları barındıran bir hastaneye ihtiyacımız vardı. Sağ olsun önceki dönem Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın bu konuda gösterdiği hassasiyetle kısa bir süre içinde hastanemizin temeli de atılmış olacak. Hedefimiz 1.5 yıl içinde Kavaklıları yeni ve modern bir hastaneye kavuşturmak olacaktır. Yine çok önemli yatırımlarımızdan biri de doğalgaz oldu. İlçemize normal şartlarda doğalgazın gelmesi mümkün değilken sağ olsun Sayın AK Parti Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan'ın katkılarıyla Kavaklıları doğalgazla buluşturmuş olacağız. Çalışmalar şuan gayet hızlı bir şekilde ilerliyor. Sistem Çakallı'ya kadar ilerlemiş durumda. İnşallah 2019 yılında Kavak halkı doğalgazına kavuşacak.Görevi devraldığımızda ilçemizde çok büyük su sorunları vardı. Şuanda biz Kavak'a barajı bağlamış durumdayız. İlçemizin ihtiyacı olan su miktarının tam 5 katı fazlalığında suya sahibiz. Bu suyumuzda tamamen arıtılmış bir şekilde her mahalleye ayrım yapılmadan dağıtımı sağlanıyor. Bununla beraber ayrıca 2019 yılında Atık Su Arıtma Tesisi'mizin de temelini hayırlısıyla atmış olacağız" dedi. 

VATANDAŞA KAPIMIZ AÇIK
Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği 'Gönül Belediyeciliği'nden bahseden Sarıcaoğlu, "Vatandaşlarımız eğer bir başkana benim başkanım demiyorsa orada bir sıkıntı var demektir. Dolayısıyla bunu da demeleri için hemşerilerimizin iyi gününde de kötü gününde sıkıntılarında da her şekil ve koşulda yanlarında olmamız gerekiyor. Biz belediye de olduğumuz sürece kapımız sürekli açık konumda duruyor. Vatandaşlarımız bir ihtiyacı olduğunda rahatlıkla yanımıza gelebiliyor. Özel ihtiyaçlarına varıncaya dek her sorununu bizimle konuşması konusunda vatandaşımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Haber: Mustafa TOGUR