Türk ve Suriyeli anneler, çocukları için kafa kafaya verdiler ve birbirinden renkli oyuncaklar örerek kardeşliğe ilmek attılar.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün, Dünya Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ortaklığında hayata geçirdiği “Suriyeli Mültecilerin Yerel Halk ile Barış İçinde Yaşamasının Desteklenmesine Yönelik Yerel Yönetimlerin Desteklenmesi” projesi kapsamında, Türk ve Suriyeli kadınlarla çocuklar kardeşliklerini pekiştiriyor. Çocuk Sokağı’nda bulunan Anne Çocuk Kampüsü’nde örgü sanatı eğitimi alan anneler, projenin ilk etkinliğinde, çocuklarıyla birlikte birbirinden renkli oyuncaklar ve anahtarlıklar ördüler.

Dostluğa ilmek atıyorlar

Anneler, çocukların olmazsa olmazı oyuncakların sağlıklı hâli, organik oyuncakları hünerleri elleriyle ördüler.Çocuklarının mutluluklarına da bir ilmek atan Türk ve Suriyeli anneler, önümüzdeki günlerde elleriyle "Kardeşlik Bayrağı" da örecekler. El emeği örgü oyuncaklar ve anahtarlıklar, düzenlenecek bir sergide vatandaşların beğenisine sunulacak.

14-15 Ekim’de kardeşlik kampı

Proje kapsamında bir sonraki program, yaşları 10 ile 14 arasında değişen Türk ve Suriyeli 100 çocuğun katılımıyla, 14-15 Ekim tarihlerinde Ümraniye’de düzenlenecek Kardeşlik Kampı’nda gerçekleşecek. Çocuklar bu kampta kardeşliklerini pekiştirecek.