Yaşlılar Haftası dolayısıyla Hatay genelinde davet edilen yaklaşık bin yaşlı Payas ilçesinde ağırlandı.

Payas Belediyesi’nin düzenlediği Payas Kültür Gezisi yoğun ilgi gördü. Hatay’ın değişik ilçelerinden etkinliğe katılan yaklaşık bin kişiye Payas’ın güzellikleri tanıtıldıktan sonra Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde, arasta denilen (çarşı) bölümünde, Osmanlı Mutfağı’nın gözde yemekleri ikram edildi. Yemeğe katılan tüm davetlilerle tek tek merhabalaşan ve kırmızı karanfil veren Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas’taki 11 bin öğrencinin tüm kitap ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını, belediye olarak kendilerinin de farklı ihtiyaçlar konusunda öğrencilere her türlü katkıyı sağladıklarını belirtti.

Dörtyol TSM’den ziyaretler

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde de Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) çalışanları “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla yaşlıları ziyaret etti.

TSM doktorlarından B. Aybüke Bozgeyik, ebe Şerif Hayırlıoğlu ve Güneş Polat ile birlikte Ocaklı ve Yeşilköy Mahallesi’nde ikamet eden yaşlıları ziyaret etti. Dr. Bozgeyik, "Yaşlılarımıza içerisinde sağlıklı yaşam önerilerini içeren broşürler dağıttık. Üzerinde bakanlığımızın logosu bulunan ‘şal’ hediye ettik. Günlerini kutladık. Sağlıklı uzun ömürler temenni ettik" dedi.

63 yaşındaki Şenay Elmas ile 73 yaşındaki şehit annesi Emine Kaşıkçı,“Allah devletimizden ve sizlerden razı olsun. Milletimizin her gününü sağlıklı güzel ve mutlu kılsın” diye konuştu.