AMAZON TABİAT PARKI
İlçe merkezine yaklaşık olarak 8 kilometrelik bir mesafede konumlanan bu park, bölgenin en popüler doğal güzellik alanlarından biridir. Doğaseverlerin sıklıkla ziyaret ettiği noktalardan biri olan bu tabiat parkı içerisinde doğa yürüyüşe çıkabilir, etraftaki doğal güzellikleri yakından inceleyebilir, sevdiklerinizle beraber yemyeşil bir doğa eşliğinde piknik yapabilir ya da çadır kurup konaklayabilirsiniz.
AHŞAP PAZAR CAMİİ
İlçe merkezinde bulunan tarihi “Pazar Camii” Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Cami İbadete Açılış Beratı” yazısında, ibadete açılış tarihi 01/01/1016 olarak belirtilmektedir. Bu tarih miladi olarak 1600’lü yıllara denk gelir. İlçenin en eski yapılarındandır. Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ise 14. yy İlhanlılar döneminde yapıldığı görüşü vardır.
SİMENİT- AKGÖL
Terme'ye 20 km uzaklıkta olan Simenit ve Akgöl kanalla birbirine bağlı 2 göl halindedir. Rivayetlerine göre burada batık şehir olduğu söylenmektedir. Gölün Simenit denilen bölümü çoğunlukla 1,5-2 metre derinlikte olup dibi lığ denilen bir çamurla kaplıdır. Yer yer derin bölümleri de vardır. Gölün doğu kısmı ise tamamen sazlıklarla kaplıdır, ayrıca gölün içerisinde ağaçlarla kaplı bir de ada bulunmaktadır. Simenit gölüne bağlı olan ikinci kısım ise Akgöl'dür.
Simenit Gölü'ne nazaran daha derin olan bu gölde balıkçılık yapılmaktadır. (Turna, Aynalı Sazan ve Kefal). Göç yolu üzerinde bulunmaları nedeniyle bu göller 203 farklı kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.
MİLİÇ SAHİLİ
Terme'nin 40 km uzunluğundaki plajlarına vatandaşların yoğun ilgisi bulunmaktadır. Miliç Çevre Eğitim Plajı ve Terme Karavan Kampı Plajı İlçemizin “Mavi Bayrak” alan plajlarındandır.
CÜNEYD-İ BAĞDADİ TÜRBESİ
Cüneydi Bağdadi Türbesi, Terme ilçesinde, Samsun il sınırlarında bulunan ve İslam dünyasının önemli mutasavvıflarından biri olan Cüneyd-i Bağdadi'nin anısına yapılan türbedir. Cüneyd-i Bağdadi, 9. yüzyılda yaşamış bir Sufi büyüğüdür ve tasavvufun önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir. Onun, irfan, derin düşünce ve manevi öğretisi, tasavvuf geleneği üzerinde büyük bir etkiye sahip olmuştur.