Samsun

Samsun'da renkli görüntüler! 200 şehirde eş zamanlı gerçekleştirildi

Kadınların önderliğinde düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu', 32 ülkede ve Samsun'un da aralarında bulunduğu 200 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi

Abone Ol

Kadınların önderliğinde düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu', 32 ülkede ve Samsun'un da aralarında bulunduğu 200 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi

Samsun'da bisikletin ulaşım aracı olarak yaşamın parçası haline gelmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nun bu yıl onuncusu düzenlendi.

ERKEKLER DE DESTEK VERDİ Otomobilsiz bir yaşam için farkındalık yaratmayı amaçlayan kadınlar, Atakum Sahili'nde süsledikleri bisikletleriyle pedal çevirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte süslü kadınlara, erkekler de destek verdi. 

TALEPLERİNİ SIRALADILAR Etkinliği organize edenlerden Hasret Subaşı yaptığı açıklamada, bisikletin kent içi yaşamın bir parçası olduğunu belirterek talepleri sıraladı.

Subaşı, "Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Biz binlerce kadın; pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz, çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz.

adınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını diliyoruz. Geçmişte 'İklim değişikliği' diyorduk, şimdi artık 'İklim Krizi' diyoruz. Bunun etkilerini çok acı bir şekilde yaşadık yaşıyoruz.

Her bireyin bu konuda yapabileceği bir şeyler var. Biz bisiklete daha çok binerek dünyaya olumlu katkıda bulunabiliriz.

Özellikle büyük şehirlerimizde pazar günleri, şehir merkezinde bazı caddelerin motorlu araç trafiğine kapatılarak ‘otomobilsiz pazar’ ilan edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER Kadınlar etkinliğin sonunda müzik eşliğinde dans ederek, gönüllerince eğlendi.