Samsun

Samsun'da Gezilecek Yerler! Samsun'da Nereye Gidilir?

Samsun'da Gezilecek Yerler! Samsun'da Nereye Gidilir? Orta Karadeniz Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biri olan Milli Mücadele'nin başladığı şehir Samsun kültürel mirası ve turistik güzelliği ile öne çıkıyor. Samsun'a gelenler "Samsun'da gezilecek yerler nereler?, Samsun'da nereye gidilir?" sorularına yanıt arıyor.

Abone Ol

  Milli mücadelenin başladığı şehir Samsun tarihi ve kültürel dokusuyla ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.Adeta tarih kokan bir şehir olan Samsun, müze ve anıtlarıyla anılıyor. İşte "Samsun'da gezilecek yerler nereler?" ve "Samsun'da nereye gidilir" sorusuna yanıt arayanlar için tüm detaylar...

BANDIRMA VAPURU  1-Kurtuluş Savaşının Başlangıcı Bandırma Vapuru, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nun oldukça fazla ziyaretçi kabul etmesi de tarihimiz açısından önemli yere sahip olmasının göstergesidir. Bandırma Vapuru hizmet dışı bırakılmış daha sonra yok edilmiştir. Daha sonra aslına uygun yapılan bu gemi müze olarak ziyaretçilere açılmıştır. 

OTEL'DEN MÜZEYE MINTIKA PALAS  2-Otel'den Müzeye dönüştürülen  Mıntıka Palas, 1902 yılında otel olarak inşa edilmiştir. Atatürk'ün Samsun'a çıktığı oteldir ve bu bina 1926 yılında Atatürk'e hediye edilmiştir. Daha sonra yine Gazi Müzesi olarak ziyaretçilere açılmıştır. 

İLK ADIM ANITI  3-İlk Adım Anıtı, Atatürk'ün doğumunun 100. yılı anısına Atatürk'ün Samsun'a çıktığı iskelenin oradadır. Heykel Hakkı tarafından Atatürk ve kumandanların bulunduğu anıt yine Samsun için önem teşkil etmektedir.

TÜTÜN İSKELESİ   4-Tütün İskelesi, Atatürk’ün Samsun’da ayak bastığı yerden Samsun’da kaldığı ve daha sonra müze olan Mıntıka Palas Otele kadar uzanan yola tütün iskelesi denilmektedir.  Tütün İskelesine, Atatürk ve 18 arkadaşının heykelleri yapılmıştır.Samsun'a gelen ziyaretçiler için geçmişi yaşayabilecekleri alan olarak hazırlanmıştır.

AMAZON KÖYÜ 5-Amazon Köyü, Amazon kadınlarının yaşadığı yer, Amazon köyü amazon kadınlarının balmumu heykellerinin bulunduğu MÖ 3.yy da yaşayan anaerkil bir toplum olarak hayatlarını sürdürdükleri bilinen bu kadınlar Samsun'da gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

KENT MÜZESİ  6-Kent Müzesinde, kronolojik tarih ve tütüncülük eserleri sergileniyor. müze Samsunlular için geçmişle buluşulan yer olarak adlandırılması dolayısıyla şehrin önemli müzelerinden birisidir.

ONUR ANITI 7-Samsun'un Simgesi Onur Anıtı, 1932 yılında H. Kripel tarafından yapılan Onur Anıtı Samsun için bir simge sayılıyor. Samsun kent meydanında bulunan bu anıtta Şahlanmış bir at üzerinde Atatürk’ün yapıldığı bir savaş anını canlandırıyor.

AMİSOS TEPESİ 8- Amisos Tepesinde, Helenistik döneminden kaldığına inanılan tarihi mezarlık bulunmaktadır. Geniş alan üzerinde bulunması ve doğası ile ilgi çeken Amisos Tepesi açık hava arkeoloji müzesi olarak düzenlenmiştir.

KUŞ CENNETİ 9-Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, ziyaretçilerine adeta bir görsel şölen sunanmaktadır. Türkiye'deki en büyük deltalardan biri olma özelliğini taşımaktadır. 340'tan fazla kuş türü saptanan delta, kuş cenneti olarak biliniyor