Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın üretime açılacağına dair verilen sözün yerine getirilmesini isteyerek, bunun için gerekli olan 130 milyon lira ödeneğin acilen gönderilmesi çağrısında bulundu.

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın 11 yıl önce üretiminin durdurulduğunu ifade eden Türkel, yaptığı açıklamada tesisin üretime yeniden başlayacağına yönelik açıklamalar yapıldığını hatırlattı. Fabrikanın üretime geçmesi halinde bin kişiyi istihdam edeceğini vurgulayan Fatih Türkel, "Bu fabrikanın yeniden üretime başlayabilmesi için sadece 130 milyon lira ödenek gerekiyor. Açacağız sözü verdiğiniz için bölge çiftçisi bu yıl 30 bin ton üretim yapıyor. Bu insanları bir daha perişan etmeyin" dedi.

ÖDENEK ACİLEN GÖNDERİLMELİ

Türk Şeker-İş Sendika’nın Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe'den fabrikanın son durumu ile ilgili bilgiler aldığını kaydeden CHP İl Başkanı Türkel, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın üretime geçebilmesi için gerekli olan 130 milyon TL ödeneğin acilen gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEK

Türkel, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın üretime geçmesi halinde bin kişinin istihdam edileceğini belirttiği açıklamasında, "AKP hükümetinin yetkililerine sesleniyorum. Bu ödeneği gönderin. Samsun’a 130 milyon lirayı çok görmeyin. Üretim yapmayan fabrikada şu anda yaklaşık 160 kişi çalışıyor. Bu fabrika üretime başladığında 1000 kişi istihdam edilecek. Ekonomiye katkısı 750 milyon lira olacak. Taşımacısı, esnafı, aile üyeleri olarak baktığınızda yaklaşık 5 bin kişilik ekosistem yaratacak" diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.