CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Salıpazarı İlçe Başkanı Dursun Darendeli ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Salıpazarı Barajı sahasında incelemelerde bulundu. Türkel, "Bugün yapmış olduğumuz incelemelerde gördük ki aradan geçen 5 yıla rağmen halen burada şantiye binalarından başka çakılı bir çivi yok" diyerek iktidarı eleştirdi.

"VEBALİNİ KİM ÖDEYECEK"

2019 yılında yaşanan sel felaketinde iki kişinin hayatını kaybettiğini ve tarım alanlarının zarar gördüğünü hatırlatan Türkel, "Bugün yapmış olduğumuz incelemelerde gördük ki aradan geçen 5 yıla rağmen halen burada şantiye binalarından başka çakılı bir çivi yok. Geçen sene de buradaydık bugün de aynı yerde görüyoruz ki inatla ve ısrarla Salıpazarı barajı inşaatına başlanmıyor kış sezonuna girdik. Yağmur mevsimi başladı. Allah vermesin istenenin beklenenin üzerinde tekrar bir yağmur yağar, Salıpazarı-Terme sular altında kalırsa binlerce hektar arazi yeniden kullanılamaz hale gelirse, Allah korusun yaşanılan selde can kaybı ile karşılaşırsak bunun vebalini kim ödeyecek?" dedi. 

"GELİN, SAHİP ÇIKIN"

AK Partili vekillere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e seslenen Türkel, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ‘ödenek hazır bu sefer başlıyoruz’ diyeli 3 yıl oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ‘barajı devraldık en kısa zamanda bitiriyoruz’ diyeli 2 yıl oldu.  Millet bahçelerine, Samsun’daki rant alanlarına milyonlarca lira ödeme yapan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanına ve AK Partili milletvekillerine sesleniyoruz. Bir an önce gelin Salıpazarı’na, Çarşamba ovasına sahip çıkın. Eğer bir sel olursa bu selin altında sadece Çarşamba Ovası'nda tarım yapanlar, Salıpazarlı hemşerilerimiz değil AK Parti de kalacaktır" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.