Samsun başta olmak üzere 20 ilde yürütülen ve online eğitimlerle desteklenerek 81 ilde yaygınlaştırılması hedeflenen İşimiz Temiz Projesi’nin Samsun’daki eğitim programı, Halk Eğitimi Merkezlerinde başladı.

 

"FARK YARATACAK"

Programın açılışında konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında çalışmalarını yürüten TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sayın Nurten Öztürk öncülüğünde mikro işletmelerin hijyen kapasitelerini artırarak işlerinin sürdürülebilirliği için fırsat eşitliği yaratma hedefiyle hayata geçirilen, İşimiz Temiz Projesini çok önemsiyoruz. Hep birlikte hijyen gerekliliğinin ne kadar önemli olduğuna dair farkındalığımızın yükseldiği zor bir süreç geçirdik. Proje hazırlanırken hizmet sektöründeki mikro işletmelerin ve mikro işletmelerden hizmet alanların temizlik ve hijyen konusundaki iç görülerini belirlemek üzere kalitatif bir araştırma gerçekleştirildi. Araştırma sonucunda korona dönemi ile birlikte hijyen ve temizlik algılarının değişime uğradığı özellikle hizmet alan katılımcıların bulundukları ortamlarda kendilerini rahat, huzurlu ve güvende hissetme ihtiyacının öne çıktığı belirlendi. Buna paralel hizmet alanların pandemi sonrası bir işletmeden beklediği hijyen seviyesinin pandemi öncesine göre yüksek öncelik kazandığı da görüldü. Biz de söz konusu işletmelere bu bağlamda sürdürülebilir bir yeterlilik sağlamak istiyoruz. Projenin işletmelere ve bireylere sağladıkları farklı avantajlar var. Böylece fark yaratacaklarına inanıyoruz. Projenin hayata geçirilmesi Samsun’da bu denli ilgi görmesi noktasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz büyük özveriyle çalıştılar. Bu bağlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve proje paydaşımız Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizin temiz, hijyenik ve sağlıklı hizmet sunan binlerce işletmeye sahip olmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

"SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN İŞİMİZ TEMİZ" 

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin ise, “Proje kapsamında Atakum Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde açılmış olan ‘İşimiz Temiz Projesi’ yiyecek içecek sektöründeki mikro işletmeler için Hijyen Eğitimi Kurs Programındayız. Sağlıklı bir gelecek için ‘İşimiz Temiz’ sloganı ile yürütülen projenin işletmelere ve bireylere sunulan avantajlarından ilimizin azami ölçüde faydalanmasını hedefliyor, halkımızı hijyen eğitimleri için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerimize bekliyoruz“ diye konuştu.

"HERKESİ DAVET EDİYORUM"

Atakum İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız ise, yaptığı konuşmada projenin önemine işaret ederek, “İlimizdeki tüm işletmelerimizi ve çalışanlarını İşimiz Temiz Hijyen Eğitimlerine katılmaya davet ediyorum. Eğitimler sonunda esnafımız temizlik ve hijyen normlarını geliştirerek tüketicilerin beğeni ve takdirini kazanacaktır. Proje’nin ilimizde de başlamasından büyük memnuniyet duydum. Bu projeyle ilimizde temizlik ve hijyen konusunda bir seferberlik başlatmış bulunuyoruz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” diye ifade etti. Açılışın ardından davetliler, Atakum İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince açılan sergide incelemede bulundular. 

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

“İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen normlarını yükseltmek isteyen diğer işletme sahipleri ve çalışanları ile tüm bireylere ücretsiz olarak sunuluyor.  İşletmelerin hijyen kapasiteleri ile tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan proje, Samsun başta olmak üzere 20 ilde yürütülüyor. 

BÜYÜK AVANTAJ

İşimiz Temiz Projesi ücretsiz eğitimlerin yanı sıra bireylere ve işletmelere sağladığı avantajlarla da dikkat çekiyor. Projenin bireylere sağladığı avantajlar arasında Millî Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesine ek olarak talep edenlere sunulacak Europass Sertifika Eki bulunuyor. Bu belgeye sahip kişiler ömür boyu geçerli mesleki yeterlilik belgesi ile Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken bir adım öne geçebiliyor. Bununla birlikte proje eğitimini tamamlayan kişilere çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girme imkânı tanınıyor. 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Proje eğitimini tamamlayan ve web sitesine kayıt olan işletmeler ise işletme ismine özel hazırlanan İşimiz Temiz İşletme Belgesi, İşimiz Temiz çıkartması, manifesto posteri ve temizlik takip çizelgelerinden oluşan İşimiz Temiz Kiti ile birlikte OPET avantajından yararlanabiliyor. Proje eğitimlerine katılmak isteyen kişiler halk eğitimi merkezlerine giderek ya da e-yaygin.meb.gov.tr üzerinden kayıt oluşturabiliyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.