EYT'yi kaçıranlar ne yapmalı? EYT'den yararlanamayacak olanlar için çok önemli açıklama.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta EYT'yi kısa bir süre ile kaçıranlar için yargı yolunun açık olduğunu söyledi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta,  emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT) düzenlemesinden kısa sürelerle faydalanamayanlara dava açmalarını tavsiye ederek, "Buraya verip buraya vermemek olmaz. Dava konusu olur ve rahatlıkla kazanılır" dedi.

Erhan Usta, EYT'yi bir ay, bir hafta, bir gün gibi kısa sürelerle kaçıranlara yol gösterdi. tv100'de Gürkan Hacır'ın moderatörlüğündeki programa katılan Usta, şöyle konuştu:

”Seçim yaklaştı, sandığı gördü, işler iyiye gitmeyince EYT sorununu çözmek için adım atıldı. Henüz kanun gelmedi, nasıl çözeceklerini tam biliyor değiliz. 2 milyon 250 bin kişi deniyor ama rakam fazla. Potansiyel EYT’liler de var. Staj mağdurları tamamen ayrı. Eylül 1999’da reform yapılmıştı. SGK kanunundan önce girip şu an itibarıyla prim ödeme kanunun prim ödeme gün sayısını doldurup bekleyenler vardı. Şu an 2 milyon 250 bin kişi, hatta onun biraz daha üzerinde olacak. Bunlar SSK’lılar, BAĞ-KUR'lular büyük ölçüde emekli olacak. Eylül 1999 öncesi girişli olup 1-2 ay sonra prim ödeme gün sayısını dolduracak ama yaş nedeniyle bekleyecek 1,8 milyon kişi burada var. Buraya verip buraya vermemek olmaz. Dava konusu olur ve rahatlıkla kazanılır.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.