Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, evcil hayvan sahiplerine, evcil hayvanlarına 31 Aralık'a kadar deri altı mikroçip taktırma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.

"KAYIT ALTINA ALINMA ZORUNLU OLDU"

Sağlam,  yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan ve 26 Şubat 2018 tarihinde resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin deri altlarına mikroçip takılarak elektronik ortamda kayıt altına alınmalarının zorunlu hale getirildiğini belirtti.

"HAYVANLARIN SOKAĞA ATILMASININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR"

Evcil hayvan popülasyon ve sayısı ile hayvan hastalıklarının takibi ve kontrol altına alınmasının amaçlandığına işaret eden Sağlam, "Evcil kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılarak kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulamasında son tarih 31 Aralık. Bu sistemle birlikte evcil hayvanlara pasaport çıkartılıyor. Bu sayede hayvanların sokağa atılmasının önüne geçiliyor. Ayrıca çalınan hayvanların bulunabilmesi, evcil hayvan popülasyon ve sayısı ile hayvan hastalıklarının takibi ve kontrol altına alınması amaçlanmış oluyor." dedi.

"İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK"

Kimlik sayesinde hayvana yapılan operasyonların ve aşılamaların da gözükeceğini ifade eden Sağlam, evcil hayvanlarına çip taktırmayan vatandaşlar hakkında 31 Aralık'tan sonra idari para cezası uygulanacağını kaydetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.