Güncel

Ev, arsa, tarla sahipleri dikkat! Başvuru yapan o paraları cebine koyuyor!

Evi, arsası, tarlası bulunan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Belediyeye başvuru yapan ödemeleri cebine koyuyor. Başvuru yapmayan sonradan pişman olacak. O şartların sağlanması yeterli. İşte tüm detaylar…

Abone Ol

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Muafiyet koşullarını sağlayan gayrimenkul sahipleri için 5 yıllık geriye dönük ödeme yapılacağı belirtildi. O şartları sağlayan ödemelerine hemen alıyor. İşte tüm detaylar…

GERİYE DÖNÜK ÖDEME YAPILACAK

Konut, arsa, arazi, tarla, işyeri gibi gayrimenkulleri bulunan tapu sahiplerinin belediyeye başvuruda bulunarak geriye dönük 5 yıllık para iadesi talebinde bulunabileceği belirtildi. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen muafiyet şartlarını sağlanması gerekmektedir. Vatandaşların tek konut sahibi olması konut büyüklüğü, emekli aylığı dışında gelire sahip olmaması gibi şartları taşıması durumunda 5 yıllık geriye dönük para iadesi alabileceğinin altı çizildi. muafiyet kapsamında yer alan gruplar arasında emekli kişiler, ev hanımları, şehit eşleri veya yetim çocukları ile birlikte gazi ve işsizler de yer alıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Konut vergisi muafiyeti kapsamında başvuruda bulunacak vatandaşların belediyeye dilekçe vererek başvuru yapabileceği aktarıldı. Başvuruların kabul edilmesi durumunda son beş yılda ödenen vergilerin iadesinin mümkün olacağının altı çizildi.

Konut sahipleri, emlak vergilerine yıl içerisinde 2 eşit taksit ile yatırmaktadır. 2 taksit ödeme süreci 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başlayıp olmakla birlikte kasım ayı sonuna kadar devam etmektedir. Vergi mükelleflerinin bu süre içerisinde ödemelerini yapması gerekiyor. Vergi Usul Yasası kapsamında gereksiz ödenen vergilerin de iadesi yapılacağı aktarıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.