Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Akil İnsanlar Marmara Heyeti üyelerinin Balıkesir toplantısındaki protesto ve yaşanan olaylarla ilgili başlayan davada Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi ve şube başkanlarının da yargılanacak olmasına tepki gösterdi.

Balıkesir'de Mayıs ayında yapılan Akil İnsanlar Marmara Heyeti üyelerinin 'sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri' ile istişare toplantısındaki protesto gösterileriyle ilgili yargı süreci başladı. Toplam 79 kişi hakkında hazırlandığı belirtilen iddianame kapsamında Balıkesir 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşma bugün başladı. Çok sayıda Kamu-Sen üyesi ve şube başkanları ile genel merkez yöneticilerinin katıldığı adliye bahçesindeki basın açıklamasına Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile aynı olayda yargılananların içerisinde yer alan MHP İl Başkanı Bayram Çılgın ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Coşkun Özkan da destek verdi. Adliye bahçesinde kadın sendikacıların çiçekle karşıladığı Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şöyle konuştu:

"Milletin işlerini milletten gizleyerek yaptılar. Bugün de maalesef aynı anlayış ile karşı karşıyayız. Geçmişlerinde bu millete gönüllerinde asla muhabbet duymamış insanlar ile milletimizin kafasını karıştırıyorlar. Akil adamlar diyorlar. Biz ise sözde akil adam diyoruz bunlara. Akil adam milletimizin düşmanlarını, cumhuriyetimizin düşmanlarını bilen adamdır. Bunlar millet düşmanlarına maalesef gönüllerinde muhabbet besleyen insanlar. 40 bin insanımızı, 10 bin Mehmetçiğimizi katletmiş terör örgütünü neredeyse masum ilan etmek isteyen suçsuz ilan etmek isteyen görevlendirilmiş insanlar bunlar. Bunların davası milletin işlerini milletten gizlemek. Bizim işimiz ise, milletimizi doğrudan ilgilendiren işleri milletimize anlatmak, biz bunu yapıyoruz.”

“İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerçek anlamda bir hukuk devletidir. İnanıyorum ki bu bağımsız yargı arkadaşlarımızın hakkını teslim edecektir. Türk Eğitim-Sen şube başkanımız Yılmaz Kuran'ın biber gazı mermisi göğsüne isabet ediyor. Allah muhafaza kafasına, gözüne gelebilirdi. Zorba anlayışını ortaya koyanlar bu arkadaşlarımıza dava açıyorlar. İnşallah yargı bunlara gereken cevabı verecektir. Ama şunu söylemek istiyorum; Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve aziz Türk milletinin bu coğrafyada hür, bağımsız yaşaması için elimizden ne gayret geliyorsa canımızı vermek de dahil her türlü tepkiyi ortaya koymaktan çekinmeyeceğiz” diye konuştu.

“Balıkesirliler başta olmak üzere bütün milletimize hitap ediyorum; adına sahip çıkmayan milletlerin bulunduğu coğrafyada varlığını sağlıklı bir şekilde devam ettirmesi elbette mümkün değildir” diyen Koncuk, şunları söyledi:

“Önce adımıza sahip çıkacağız, adımız Türk milletidir, bundan gurur duyuyoruz, gururla söylemeye devam edeceğiz. Andımızla ilgili bir referandum yapıldı mı, nasıl adı demokratikleşme paketi oluyor? Milletin iradesi yok.

Balıkesir'deki görülecek bu davayı takip ediyoruz. Eğer memleketin birliği ve beraberliğini savunan bu insanlar, bu ülkede bir ceza görürse buradan ilan ediyorum Türkiye'nin her ilini eylem alanına çeviririz ve bu hukuk skandalını sadece Balıkesir'de değil tüm Türkiye'de yerden yere vururuz emin olun. Yüzde kaçla iktidara gelirseniz gelin, bizi iktidar olmanız ilgilendirmiyor. Bizim milli kimliğimize bizim adımıza el atamazsınız, yasak getiremezsiniz. Varlığımızı Türk varlığını Anadolu coğrafyasında sorgulama hakkı ne sizin ne de başkalarının olabilir. Bu yiğit tavrı Balıkesir'de ortaya koyan, bu ihanet şebekesine en sert, en net cevabı veren arkadaşlarımı tebrik ediyorum."

Öte yandan Balıkesir 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan davada yargılanan Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç, 2 Mayıs tarihinde Balıkesir'deki STK ve kanaat önderleriyle yapıldığı bildirilen toplantıya kendilerinin hiçbir şekilde davet edilmediğini, haberdar dahi olmadıklarını, bunun Türkiye Kamu-Sen camiasını rencide ettiğini söyledi. Mustafa Koç, içeriğine inanmadıkları toplantıyı demokratik haklarını kullanıp protesto ettiklerini, protesto esnasında toplantıya gelen bir kişinin dışarıdaki topluluğa bir siyasi partiyi temsil eden sembol ile elini kaldırıp hareket yapması üzerine kalabalığın tahrik olduğunu ve tepki gösterdiğini, polisin müdahalesiyle olayların büyüdüğünü iddia etti. Protesto gösterisinden dolayı haklarında soruşturma açılıp yargılanmalarına tepki gösteren Mustafa Koç, Kamu-Sen üyeleri olarak kendi haklarında Toplu Gösteri ve Yürüyüş Kanununa muhalefet iddiasıyla haklarında iddianame hazırlandığını, diğer 70 kişi hakkında ise ayrı ayrı suçlama ve gerekçelerin olduğunu söyledi.

Öte yandan, öğleden sonra başlayan 80'e yakın kişinin yer aldığı dosyayla ilgili tensip duruşması ise devam ediyor. Kamu-Sen heyetinin basın açıklamasının ardından adliyeden ayrıldığı sırada bir grup CHP'li de adliyeye gelerek yargılamalara gösterilen tepkiye destek verdi.

Akil İnsanlar Marmara Heyeti'nin 2 Mayıs 2013 tarihinde Balıkesir'de Otel Basri'de fikir ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantı; Kamu-Sen, MHP, Ülkü Ocakları, ADD, İşçi Partisi, CHP, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı ve üyeleri tarafından protesto edilmiş, çıkan olaylara çevik kuvvet ve çok sayıda polis müdahale etmiş, protestoculara karşı biber gazı ve gaz bombası kullanılmıştı.