Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 15 Temmuz Destanı’na Mardin’in sahip çıktığını belirterek, “İlimiz şehitlerine saygısını ve darbeye karşı duruşunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle programlar düzenlendi. 6 gün boyunca kentte konferanslar, konserler, spor müsabakaları ve yarışmalar gerçekleştirildi. Ayrıca 15 Temmuz, Vali Mustafa Yaman Caddesi’nde binlerce Mardinlinin katılımı ile iki gün boyunca tekrar hatırlandı. Mardinli vatandaşlar iki gün boyunca sabah saatlerine kadar nöbet tutarak, darbe girişimini yeniden lanetledi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, vatandaşların 15 Temmuz tarihine olan hassasiyetinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, tüm Türkiye’de olduğu gibi Mardin’in de darbe heveslilerine gereken cevabı bir kez daha verdiğini vurguladı. Yaman, “15 Temmuz tarihi ülkemiz için en önemli tarihlerin arasında yerini almıştır. Bu tarihte dış güçlerin maşaları olan hainler ülkemizin verasetine ve özgürlüğüne el koymak istemiş, 80 milyonu karanlıklarda boğmaya teşebbüs etmiştir. Ama milletimiz buna izin vermemiş darbeye ve demir yığınlarına karşı vücutlarını siper etmiştir. Mardin’de ülkemizde olduğu gibi kahramanlık destanına ortak olmuştur” diye konuştu.

“Meydanlara sığmadık”

15 Temmuz’un birinci yılında destana ve şehitlerin ruhuna yakışan programlar düzenlediklerini aktaran Yaman, “İlimizde 6 gün boyunca çeşitli etkinlikler yaptık. Programlarımızın tümü 15 Temmuz bilincini gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak ve 15 Temmuz kahramanlarını en güzel şekilde yad etmek için düzenlendi. Mardin halkı da bu bağlamda üzerine düşeni en güzel şekilde yerine getirdi. Binlerce hemşerimiz bizleri yalnız bırakmayarak ne denli bilinçli olduğunu göstermiştir. Bu nedenle hemşerilerimize teşekkür ederiz” dedi.