Samsun Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Bölge Temsilcisi Kemal Yıldırım, hem tedavi edici özelliği hem de hastalıklardan koruyucu özelliği olduğu öne sürülen Anzer balına vatandaşlardan yoğun talep olduğunu belirterek, "Bu bal, her derde şifa" dedi.

ARILAR 733 ÇİÇEKTEN TOPLUYOR

Havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere yöneldi. Anzer balına vatandaşlardan yoğun talep oluştu. Yıldırım, Anzer balının hastalıklardan koruduğunu belirterek "Bu bal o kadar faydalı ki, bağışıklık sistemimizi tamamen onarmaya yardımcı olur. Hem tedavi edici özelliği var hem de hastalıklardan koruyucu özelliği mevcut. Bu bal her derde şifadır diyebilirim. Bu balın 1 kilosu 2 bin 500 liradır. Diğer bal fiyatlarından daha yüksek olmasının sebebi 733 çeşit çiçekten olması diyebilirim. Elbette rakım yüksekliği, bitki örtüsü coğrafi konumuna göre fiyat da değişir. Anzer balına da vatandaşlardan yoğun istek var" şeklinde konuştu. 

"SAHTE BALI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Piyasadaki sahte balı anlamanın mümkün olmadığını ve alınan balın da muhafaza etmenin önemine değinen Yıldırım, "Doğru bilenen yanlışlar var. Örneğin doğru balı anlamak için kaşığın bükülmesi gerekli gibi düşünceler tamamen yanlış. Sahte balı ancak laboratuvarda anlaşılabilir. Bunun dışında uygulanan yöntemlerle anlaşılması imkansızdır. Bilinen bir markadan alınması daha doğru olabilir. Balı muhafaza etmekte önemlidir. Bir kere kesinlikle cam kavanozda olması gerekli. Plastik, teneke gibi ürünlerde saklanmamalı"

Haber Kaynak: Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.