Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileri ile 2022 yılı değerlendirme toplantısı yaptı.

"İNFAZ DÜZENLEMESİ ÇALIŞMAMIZ YOK"

Görüşmede, mayıs ya da haziran aylarında yapılması planlanan seçimler öncesinde herhangi bir infaz düzenlemesinin yapılıp yapılmayacağı da gündeme geldi. Bozdağ bu konu hakkında, "Herhangi bir infaz düzenlemesi çalışması yok. Öngörümüz koronavirüs iznini uzatmak değil" ifadelerini kullandı.

"KADINLARIMIZIN TACİZ KARŞISINDA KORUNMASI İÇİN YENİ BİR REFORMU HAYATA GEÇİRDİK"

Bozdağ, kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik yapılan yasal düzenlemelere ilişkin şunları söyledi: "Kadına yönelik şiddetle mücadele hem Bakanlığımızın hem de Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin değişmez ve değiştirilmez gündem maddeleri arasında yerini almaktadır. Bu kapsamda kasten öldürme suçunun kadına karşı işlenmesi halini nitelikli öldürme olarak düzenledik ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yaptırımıyla karşıladık. Bunun dışında kasten yaralama, işkence, eziyet ve tehdit suçlarının kadına karşı işlenmesi halini, suçun nitelikli halleri arasına alarak bunların da cezalarını arttırdık. İlk defa ısrarlı takibi müstakil bir suç haline getirdik ve kadınlarımızın ısrarlı taciz karşısında korunması için yeni bir reformu hayata geçirdik. Ayrıca kasten yaralama, ısrarlı takip, işkence, eziyet ve çocukların cinsel istismarı suçlarından mağdur olan ve vekili bulunmayan her bir insanımıza ücretsiz avukat tutulması imkanını getirdik."

"ARTIK KİMSE ROL KESEREK CEZA İNDİRİMİ ALAMAYACAK"

Kamuoyunda "kravat indirimi" olarak bilinen takdiri indirim uygulamasında ortaya çıkan sorunları gidermek maksadıyla da standartların belirlendiğini bildiren Bozdağ, "Esasında kravat indirimi, boyun bükme, gerdan kırma veyahut da güzel üslupla mahkemeyi etkileyerek işlediği suçtan daha az ceza almak için rol yapmak dönemini sona erdirdik. Artık kimse rol keserek mahkemeden ceza indirimi alamayacaktır. Bunu sıkı şartlara bağladık." diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.