Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, vize krizi sonrasında piyasalarda yaşanan dalgalanmalar için “Tamamen psikolojik ve suni, Türkiye Gezi’de ve 15 Temmuz’da benzer operasyonları görmüştü” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, sosyal medya hesabından Ağustos ayı sanayi üretimi rakamlarını değerlendirdi. Gedikli, sanayi üretiminin Ağustosta aylık bazda yüzde 0,1 düştüğünü ancak yıllık bazda yüzde 5,2 arttığını belirterek, “Konulara bardağın dolu tarafından bakanlar çarkların geçen yıla göre daha hızlı döndüğünü görecektir” dedi.

Gedikli, vize krizi sonrasında piyasalarda yaşanan dalgalanma ile ilgili ise, “Piyasalarda şu anda yaşanan dalgalanmalar tamamen psikolojik ve suni! Türkiye Gezi’de ve 15 Temmuz’da benzer operasyonları görmüştü” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti devletine ve TL’ye güvenmesini, anlık haberler etkisiyle panik kararlar almaması gerektiğini vurgulayan Gedikli, "Her sorunu aşacak güçte ve devlet tecrübesine sahip olan Türkiye’ye ferasetiyle 15 Temmuz’da sahip çıkan halkımıza güveniyoruz, gücünü darbelerden, kaostan alanlardan değil halktan alan bir hükümet iş başında" diye konuştu.