Konya’nın Akşehir ilçe Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen aşure ikramı, bu yıl da büyük ilgi ile karşılandı.
Akşehir Belediyesi’nin geleneksellerinden biri olan "Aşure İkramı", bu yıl da halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ikrama, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs ve Yönetim Kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri kamu kurum ve kuruluşları daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Aşure ikramından önce İplikçi Cami’nde Cuma Namazı öncesi geçtiğimiz günlerde Yalvaç-Akşehir karayolunda meydana gelen midibüs kazasında hayatını kaybeden 17 kişinin ruhu için hatim duası yapılarak, Mevlid-i Şerif okundu.
Namazın ardından Aşure ikramı öncesi Akşehir Belediyesi Mehter ekibi tarafından bir gösteri sunuldu. Mehter gösterisinin ardından önümüzdeki yılın bereket ve bolluk içinde geçmesi için dua edildi. Duanın ardından programa katılan ilçe protokolü tarafından dağıtılan ve yaklaşık 4 bin kişilik olan aşure, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi sayesinde kısa sürede tükendi. Aşure’den alan vatandaşlar buldukları boş bir alanda hemen tadına bakarken, bazıları da evlerinden getirdikleri kaplara aşure doldurtarak bu lezzeti ev halkıyla paylaşmayı tercih etti.