Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı’nın kalecisi Fatih Karakuş, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ü makamında ziyaret ederek, Milli Takım forması hediye etti. Prof. Dr. Gür, “Seninle iftihar ediyoruz. Demek ki hiçbir engel yokmuş, yeter ki beyinlerdeki engelleri kaldıralım” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Ampute Futbol Milli Takımının (EAFF) kalesini koruyan ve aynı zamanda GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan Fatih Karakuş’un ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duydu. Ayrıca Ampute Milli Takımı Kaleci Antrenörü Ökkeş Böke ve GAÜN Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer de ziyarette hazır bulundu.

Yeter ki beyinlerdeki engelleri kaldıralım"

Ülke olarak sıkıntılı süreçler geçirdiğimiz şu günlerde Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı’nın çok güzel bir atmosfer oluşturduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Bütün Türkiye ayağa kalktı. Öğrencimiz olmandan dolayı ayrıca gururluyuz. İnsan isteyince bir çok zorluğun üstesinden gelebiliyor. Yeter ki beyinlerdeki engelleri kaldıralım. Toplumun da mutlu olmaya ihtiyacı varmış ki sizin kazanmanız bütün Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanı’ndan halka kadar herkes sokaklara döküldü. Yeni bir tarih yaşandı. Hepinize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Türk halkının duaları bizimleydi

Engelli bireyleri spor ile buluşturmanın, sıkıcı, monoton hayattan kurtarıp hayata tutunabilmelerini sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Fatih Karakuş, “45 bin taraftarın önünde top oynadık ama 80 milyon Türk halkının duaları bizimleydi. 80 milyon Türk halkını bir nebze olsun mutlu ettiysek bu bizim için de güzel birşey. Bizim için en önemlisi şu; 10-15 yaşında evlerinde, hiç dışarı çıkmayan engellileri alıp topluma kazandırmak istiyoruz. Bundan sonra benim ilk hedefim bu. Engelli kardeşlerimizin yapabilecekleri bir çok spor branşları var. Yeter ki istesinler, hayata sımsıkı bağlansınlar” ifadelerini kullandı.

GAÜN’den engellilere tam destek

Milli sporcu Fatih Karakuş’un başarılı bir spor hayatı ve aynı zamanda da öğrencilik hayatı olduğunu söyleyen Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer, “Engellilerde dünya şampiyonu ikincisi, üçüncüsü sporcularımız da var. Gaziantep Üniversitesi olarak diğer bir misyonumuz da engellileri sıkıcı, monoton ve ev ortamından uzaklaştırıp hayata tutundurmak, eğitimlerine katkıda bulunmak ve böylece engelli çocuklarımıza da güzel örnekler sunabilmek. Bunlardan en güzel örneklerden birisi de Avrupa Şampiyonu olan bir takımın kalecisi Fatih Karakuş. Aynı zamanda Bedensel Engelliler Yarışması’nda Türkiye şampiyonu olan Dilfiroz Kuzdağı ve Judoda dünya üçüncüsü işitme engelli Neşe Mercan var. Biz de Gaziantep Üniversitesi olarak engellilere bu şekilde katkıda bulunmak istiyoruz, bulunuyoruz da ve engellilerle ilgili bir bölüm açma çalışmamız var” diye konuştu.

Ziyaret sonunda, Ampute Futbol Milli Takımı’nın kalecisi Fatih Karakuş’a ve Ampute Milli Takımı Kaleci Antrenörü Ökkeş Böke’ye günün anısına Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından hediye takdim edildi.