Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) takvimde yer alan CAT-2 onaylı ’Türkiye Yamaçparaşüt Hedef Şampiyonası-3. Etap’ 29 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında Kıbrıs’ta yapılacak.

’Türkiye Yamaçparaşüt Hedef Şampiyonası-3. Etap’ amatör-sportif havacılık faaliyetlerinin Türkiye’deki öncüsü, 1929 yılından itibaren Türkiye’nin Havacılık Federasyonu yükümlülüğünü taşıyan ve FAI (Uluslararası Havacılık Federasyonu) tarafından Türkiye’nin tek NAC (Milli Hava Sporları Yetkilisi) olarak kabul edilen Türk Hava Kurumu tarafından 29 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında K.Kıbrıs’ta gerçekleştiriliyor. Amacı, Türkiye’deki yamaçparaşütçülerin dostluk, arkadaşlık, yardımlaşma, dayanışma ve rekabet duygularını geliştirmek, Türk Yamaçparaşüt Milli Takımı aday kadrosunu belirlemek ve uluslararası yarışmalara hazırlamak olan şampiyonada yarışmacılar gökyüzünü renklendirecek.

Türkiye Yamaçparaşüt Hedef Şampiyonası’nın 1. Etabı 03-04 Haziran 2017 tarihleri arasında Antalya-Alanya’da, 2. Etabı ise 18-19 Ağustos 2017 tarihleri arasında Erzincan’da yapılmıştı. Şampiyonanın Süper Finali ise 13-16 Ekim 2017 tarihleri arasında THK Eskişehir-İnönü Havacılık ve Eğitim Müdürlüğü’nde yapılacak.