TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de, "Çaykara-Uzungöl Dağ ve Yol Bisiklet Şampiyonası" gerçekleştirildiği bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yüzlerce bisiklet tutkununun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesince düzenlenen şampiyonada bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, 4 farklı kategoride yapılan şampiyonada, dağ bisikleti kategorisinde Kocaeli'den Abdülkadir Kelleci, master 35+ kategorisinde Kocaeli'den Nevzat Kıral'ın, yol bisikleti ve halk yarışı kategorilerinde ise Konya'dan Nezir Dalgıç ve Trabzon'dan Furkan İlik'in birinciliği elde ettiği kaydedildi.

Yarışmayı Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Köprübaşı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muammer Akman, İlçe Müftü Ali Fuat Baycan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Kurt, şube müdürleri Adnan Köseoğlu ve Yusuf Çebi ile Bisiklet İl Temsilcisi Tarkan Kalaycıoğlu'nun takip ettiği bildirildi.