Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun, Samsun Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Bozkurt ve Yaşantı Dergisi ve Radyo Samsun Genel Yayın Yönetmeni Barış İpek, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ı ziyaret etti.

Samsun Medya Grubu yöneticileri Başkan Togar'a, Yaşantı Dergisi’nin son sayısını takdim ederek, başarı diledi. 

HER YÖNÜYLE GELİŞECEK
Başkan Togar, Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarınaTekkeköy halkının beklentilerine yönelik açıklamalarda bulunarak, "Herhangi bir olumsuzluğun ortadan kalkması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Tekkeköy'ü her gün geliştirerek çok daha huzurlu, mutlu, sağlıklı, ticari ve ekonomik açıdan daha önemli bir ilçe haline gelmesini mutlaka sağlayacağız" dedi.

MERKEZİ RAHATLATACAĞIZ 
Tekkeköy'ün merkezindeki trafik, yol ve otopark gibi problemleri çözerek daha fazla gelişmesini, rahatlamasını daha huzurlu, mutlu, sağlıklı, ticari ve ekonomik açıdan da daha önemli bir ilçe haline gelmesini mutlaka sağlayacağını söyleyen Başkan Togar, "Tekkeköy'ün merkezinde gerçekten trafikle, otoparkla, yollarla alakalı bir sorun var. Fakat bunun evveliyatına dönmek gerekiyor. Bundan 15-20 yıl önce veya 5-6 yıl önce Tekkeköy'ün köylerinden ilçe merkezine gelen araç sayısı, bugünkü araç sayısının çok azıydı. Bir köyde sadece köy minibüsü varken, bugün kapısında araba olmayan insanımız kalmadı. O yüzden artık toplu taşımalar çok fazla tercih edilmiyor. Maalesef büyüklerimizin bugünleri öngörmemesi  sebebiyle imarda bulvarlar kaldırılmış ve konut alanlarına çevrilmiş. Dolayısıyla böyle bir sıkıntı oldu. Fakat bahsi geçen caddede kesinlikle gidiş geliş olmaz, olmamalı. Çünkü Tekkeköy'ün dönüşte problemi var ama bugün yaklaşık 5 bin yeni konutun ve 2 yeni kentin kurulduğu alanlara sahip oldu. Orada yüzlerce konut ve iş yeri var. Biz otopark problemi için bir proje geliştirdik. Önümüzdeki aylar içerisinde öncelikle yol ve kaldırımların geniş olduğu alanlarda, yaklaşık 100 araca kısa süreli otopark yapılabilecek cepler oluşturacağız. Kalıcı çözümü ise eski belediye binamızı yıkıp altına yer otoparkı, üzerine bir alışveriş merkezi yapacağız. Aynı zamanda ilçemizin rahatlığı için bulvar projelerimiz de var. Böylece Tekkeköy'ün merkezini çok fazla rahatlatmış olacağız. Ayrıca Tekkeköy'ün merkezinde öğretmenevi ve ilköğretim okulu mevcut. O alanı da arkasındaki yapılarla birlikte kamulaştırabilirsek, meydan haline getirip altını otopark yapmayı düşünüyoruz. Tekkeköy, Samsun'un en çok değişen, gelişen ilçesi olarak 250 yataklı devlet hastanesinin ardından, Samsun Üniversitemizin 16 bölümlü fakülte binaları için önümüzdeki Haziran meclisine fakülte yerlerimizi Büyükşehir Belediyesi'ne önereceğiz. İlçemizin her gün geliştirerek, çok daha huzurlu, mutlu, sağlıklı ve ekonomik açıdan daha değerli bir ilçe haline gelmesini mutlaka sağlayacağız" dedi. 

İSTİHDAMLA İLGİLİ GELİŞMELER OLACAK
İlçede personele ihtiyaç olmasına rağmen, iş beğenmeme ve benimsememe sorunun işsizliğe sebep olduğunu ve aynı zamanda ilerleyen süreçte gerçekleşecek istihdam projeleriyle, işsizlikle alakalı güzel gelişmelerin yaşanacağını ifade eden Başkan Togar, "Gençlerimizin istihdamla alakalı ciddi sıkıntılarının olduğunu biliyoruz. Fakat bir tespitte bulundum. Maalesef gençlerimiz, 'Bizi de belediyeye alsın' diyor. Tabiri caizse bunun imkanı yok. Tüm personeli yenilesek bile yüzde 10'u dahi yetmez. Bugün Tekkeköy'ün sınırları içerisinde yaklaşık 25 bin kişi çalışıyor. Bunun ne kadarı Tekkeköylü diye sorarsanız, belki 2 bin belki 3 bini diyebilirim. Çünkü gençlerimizde işi beğenmeme, benimsememe gibi sıkıntısı var. İlçemizdeki onlarca sanayicimizin üretimde çalışabilecek personele ihtiyacı var. Biz, personel temininde burada sıkıntı çekiyoruz. Gençlerimizin kendilerine teklif edilen işleri kabule etmeleri ve o alanda iyi yerlere gelmeyi hesaplamaları gerekiyor. Bir kentteki işsizliğin en büyük çözümlerinden biri de kamu yatırımlarıdır. İnanıyorum ki, ilçemizin insanları ve dışarıdan gelen insanların devlet hastanesinin ardından, öğrenci yurdu ve fakülte binalarıyla birlikte gençlerimizin işsizliğiyle alakalı gelişmeler olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir'in de seçimlerde sıkça söylediği gibi Tekkeköy'de 3 bin 500 dönümlük bir alanda mevcut organize sanayiyle kıyasladığımızda 2 buçuk kat büyüğü ve 15 bin civarında çalışanın öngörüldüğü yeni sanayi projemizin 2 yıl içerisinde inşallah Samsun ve ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını umuyorum" diye konuştu. 

BU ALGIYI YIKACAĞIZ
Fabrika dumanlarının olumsuz etkilediğini söyleyen vatandaşlara hitaben hava indeksini her gün takip edebileceklerini ve kimsenin Tekkeköy İlçesi'ni kendisinden fazla dertlenmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Togar, "Hava indeksi sosyal medya ve internette var. Vatandaşlarımız telefonlarına indirip, kontrol edebilirler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 24 saat yayınladığı ve otomasyon sistemleriyle işine müdahale edilemeyecek güvenlikte bir sistemi var. Ben Tekkeköylülerden hava indeksini her gün takip etmelerini rica ediyorum. Allah aşkına her puslu havanın Tekkeköy'ü bitirdiğini, mahvettiğini söyleyip, ilçemizde olumsuz bir algı oluşmasına alet olmasınlar.  Bununla alakalı gururla söylüyorum ki, hiçkimse bu noktada bu ilçeyi Hasan Togar'dan fazla dertlenmesin. Biz sınavımızı geçmişte verdik. Ben de bu ilçede 4 evladıyla yaşayan birisiyim. Her gün düzenli olarak Tekkeköy'deki bu algının yıkılması için mücadelemiz sürüyor. Tekkeköy 5 yıl öncesine göre yüzde 60 daha az kirli. Bu kelimeleri özellikle seçerek kullanıyorum ve Tekkeköy temiz demiyorum ama 5 yıl öncesine göre yüzde 60 daha az kirli diyorum. Yaşam standardını etkileyecek hiçbir durumunu Allah'a şükürler olsun yaşamadık. Uluslararası tesislerin yapıldığı bu ilçede, sanayileşmenin sebep olduğu herhangi bir durumun, olumsuzluğun ortadan kalkması için ne gerekiyorsa yapacağımızdan emin olabilirler" şeklinde konuştu. 

Hande ONAT, Ekrem ASLAN