DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Türkçe kurslarına başlayacağı bildirildi.

DÜ'den yapılan açıklamada, "Şimdi Türkçe Zamanı" sloganıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençleri bir araya getiren TÖMER, Üniversiteyi kazanan ama Türkçe bilgileri yeterli seviyede olmayan yabancı uyruklu öğrenciler ile her yaştan Türkçe meraklılarına A1 düzeyinden başlayarak A2, B1, B2 ve C1 düzeyinde Türkçe öğrettiği belirtildi.

Türkçe kurslarında, okuma, dinleme, yazma, konuşma aktiviteleriyle öğrencilere eğlenceli bir eğitim ortamı sunulduğu bildiriln açıklamada, "Verilen derslerin yanı sıra düzenlenen gezi programlarıyla öğrenciler, kültürel programlarla farklı kültürleri tanıma, yurdumuzun doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini de keşfetme imkanı elde ediyor. Öğrenciler, kurs bitiminde yeterli düzeyde Türkçe konuşabiliyor ve Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı elde ederek uluslararası alanda geçerli sertifika sahibi oluyor." ifadeleri kullanıldı.

Başvuruların, Düzce Üniversitesi Rektörlük binasında zemin katta yer alan Merkez Sekreterliğinde yapıldığı bildirildi.