Atakum Kent Konseyi Başkanı ve Göğüs Hastıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, aşıların koronavirüse karşı etkili olduğunu belirterek, "Aşının gelişiyle beraber ağır vaka sayısı azaldı. Bir yıl önce Samsun'da vaka sayısı 100 binken şu anda bin 500 ile bin 700 arasında görülüyor" dedi.

YENİ GRİBİMİZ KORONA

TÜKODER Samsun Şube Başkanı Aycan Türkel ve TÜKODER Samsun Şube Başkan Yardımcısı ve Avukat Erhan Çankaya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen 'Tüketici Dünyası' programına konuk olan Atakum Kent Konseyi Başkanı ve Göğüs Hastıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya Kovid-19'a ilişkin 'Yeni gribimiz koronavirüs" dedi. Özkaya, "Koronada her şeyi yaşayarak öğrendik. İlk zamanlar çok fazla test yapıldı. Semptomları öğrendikten sonra test sayılarını azalttık. Pozitif olsa dahi tekrar tekrar teste geliniyor. Testte canlı virüs saptanmıyor. Bütün virüsler ölse bile canlı virüs olmasa bile burnumuzdaki ve genzimizdeki virüs parçalarından test pozitif olabiliyor.  Bu sizin hasta olduğunuzu göstermiyor.  Bunu vatandaşlar da sağlıkçılar da bilmiyor. Yeni gribimiz Kovid gibi düşünmek gerekir" diye konuştu.

SEKTÖRÜMÜZ ÖRNEK OLDU

Koronavirüs aşılarının etkili olmadığına yönelik iddialara yanıt veren Prof. Dr. Özkaya, "Kovid-19 aslında bir laboratuvar virüsü. Doğal bir virüs değil. Dünyada çok tartışılan bir konu koronanın tedavisi ve ilacı yok. Kovid-19 kazayla çıktı. Yayılmasının sebebi de budur. Ocak ayında aşının gelişiyle beraber ağır vaka sayısı azalmaya başladı Sinovac aşısının gerçekten etkili olduğunu yaşayarak öğrendik. Şu anda aşılar hala etkili. Bir yıl önce Samsun için vaka sayısı 100 bin-150 bin iken şu anda bin 500 ile bin 700 arasında görülüyor. Hala ölümcül hasta olmamasının nedeni aşıların korunaklı olmasıdır. Sağlık sektörümüz Dünya’ya örnek bir ülke oldu" diye konuştu. Aşıların bayatlamadığını Sağlık Bakanlığı ve Samsun İl Sağlık İl Müdürlüğü'nün bu konuda çok hassas olduğunu belirten Özkaya, aşılara kurumların gözü gibi baktığının altını çizdi.

Dilber BAHADIR 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.