Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Gaziantep galibiyetinin takımı çok rahatlattığını söyledi. Karaman, takım olarak özellikle ikinci yarıda bir kuzudan 2 post çıkarttıklarını kaydetti. Gaziantep Teknik Sorumlusu Bünyamin Süral de, puan ya da puanlar için geldikleri deplasmanda takımı ateş çemberine atarak döndüklerini söyledi.

Spor Toto Lig'in 32. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor, rakibi Gaziantepspor’u 1-0 yenerek ligde kalma umutlarını diri tuttu. Maçı değerlendiren Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, takım olarak özellikle ikinci yarıda bir kuzudan 2 deri çıkarttıklarını söyledi. Sözlerine Gaziantepspor’un çok iyi oynadığını ifade ederek başlayan Karaman, "Oyuncularını tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler ve her şartta rakibine karşı gol atan bir ekip." dedi.

Rakibin zaman zaman oyunu soğuttuğunu belirten Karaman, Erciyes olarak galip geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Hikmet Karaman, şöyle devam etti:

"Göreve başladığımızdan bugüne gelene kadar daha önce de konuşmuştuk. Bir kuzudan 2 deri çıkartmaya çalışıyoruz. Rakip teknik anlamda kendi sahasına çekildi ve bizim hata yapmamızı bekledi. Bu hataya düşmedik. Özellikle pas hatası yapmamaya çalıştık. Maç devam ederken de hata yapan oyuncularımı uyardım.

36 puana geldik. Oyuncularımızın yaptığı büyük iş. Çok önemli bir ikinci yarı geçiriyoruz. Başkan ve yönetim kurulu ve taraftarımızın bunda büyük payı var. Ama iş bitmedi. Elazığspor'u da tebrik ediyorum onlar da 3 puan aldı. Matematiksel olarak kesinleşen Antalya ve Kayseri düştü. Kayseri'nin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Bizim de her şey elimizde. Direksiyondayız. Önümüzdeki hafta da iyi bir sonuç çıkartıp önümüzdeki diğer maçların sonuçlarına bakacağız."

Kayseri Erciyesspor futbolcusu Gökhan Değirmenci de, "Bütün takımı tebrik ediyorum. Önemli bir galibiyetti bizim için. Diğer sonuçlara bakarsak maçtan sonra galip gelmemiz gereken bir maç olduğunu anladık. Oyundan kopmadık. Sonunda galip geleceğimizi biliyorduk. Allah’ın da yardımıyla galip geldik." dedi.

Eski takımı Kayserispor'un ligden düşmesine çok üzüldüğünü belirten Değirmenci, "4 yıldan fazla Kayserispor forması giydim. Onlar düştü, üzgünüm." diye konuştu.

Emre Öztürk de, "İyi mücadele ettik. Gaziantep buraya beraberlik için geldi. Allah'ın izniyle Bursa maçında sonucu alacağız ve ligde kalacağız." diye konuştu.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ ÜZGÜN

Gaziantepspor Teknik Sorumlusu Bünyamin Süral, puan ya da puanlar almak için geldikleri Erciyes deplasmanında kendilerini ateş çemberine attıklarını ifade etti. Süral, şöyle konuştu:

"Biz buraya puan ya da puanlar almak için gelmiştik. Zor geçeceğini biliyorduk. Golü atan üzerine yatar diyorduk. Ama maalesef Erciyes maçın sonlarına doğru golü attı ve 3 puanı aldı. Biz kendimizi ateş çemberinin içine attık."

Gaziantepsporlu futbolcu Bekir Ozan Has da, "Söylenecek çok fazla birşey yok. 7 haftadır önümüzdeki haftaya bakacağız diyorduk. Bu takımı buraya biz getirdik. Takım arkadaşlarımızla oturup konuşacağız. Buradan bütün Gaziantep halkından özür diliyoruz. Ama bize destek olsunlar. İnşaallah haftaya Eskişehir'i yenerek ligde kalırız." dedi.

Gilles Binya da yaptığı açıklamada, "Böyle bir maçın ardından çok fazla bişey söylenmiyor. Son dakikalarda gol yedik. Antalya’dan da istediğimiz sonuç gelmedi. Moralimizi yüksek tutup önümüzdeki hafta galip gelmek istiyoruz." dedi.