Bitlis’in Tatvan ilçesinde 15 Temmuz şehitlerini anma programı çerçevesinde 6 ilden sporcuların katılımıyla Muaythai-Kickboks şampiyonası düzenlendi.

Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde açık alanda kurulan ringte düzenlenen şampiyonaya Bitlis, Iğdır, Van, Bingöl, Diyarbakır ve Batman illerinden 2’si bayan olmak üzere toplam 18 sporcu katıldı. FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Tatvanlı Şehit Mehmet Ali Kılıç adına düzenlenen şampiyonaya ilçe halkının yoğun ilgi gösterdi. Bir birinden çekişmeli maçlara sahne olan yarışma sonunda dereceye giren sporculara kupa, madalya ve hediyeleri takdim edildi. Düzenlenen “Şehit Mehmet Ali Kılıç Muaythai - Kickboks şampiyonasında” konuşan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkürlerini ileten Kaymakam Özkan, dereceye giren sporcuları ise tebrik etti. FETÖ’nün hain darbe girişiminin yıl dönümünde ilçe olarak birçok farklı etkinlik düzenlediklerini belirten Kaymakam Özkan, son olarak Tatvanlı Şehit Mehmet Ali Kılıç adına düzenlenen Muaythai - Kickboks şampiyonasının da etkinliklere renk kattığını belirtti. Kaymakam Özkan ve diğer protokol üyeleri yarışma sonunda sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Düzenlenen yarışmaya Kaymakam Özkan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İl Bilal Elkatmış, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şahin Kardaş, kurum amirleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.