ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinin ardından ilk yolcular Türkiye’ye geldi. Krizin uzun sürmeyeceğine inandıklarını söyleyen yolcular olaylardan rahatsız olduklarını söyledi.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinin ardından ilk yolcular Boston’dan Türkiye’ye geldi.

Gezmek için gittiği Boston dönüşünde Atatürk Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tüzen Atilla, “ Boston’dan geliyorum. Burada çalışıyorum. ABD’ye turistlik bir gezi yaptım. Gelirken havalimanında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Yaşanan krizden önce vize almaştım. On yıllık vizem var. ABD’ye girişte her hangi bir olay yaşamadım. Çıkışta da bir sıkıntım olmadı. Arkadaşlarım orada tekrar seyahat etmeyi düşünüyorum” dedi.

Kendisinin sadece konferans için gittiğini aktaran Recep Yılmaz ise, “İyi bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Bence iki ülkenin de yararına değil. Anlamış değilim niçin böyle bir şey yapıldığını. Çok yeni olan bir şey. Olay zaten dün oldu. Çok taze bir haber. Bence sadece oradaki Türkiyelileri tedirgin edecek bir olay. Ama uzun vadede çözüleceğini düşünüyorum. Ben uzun vadede krizin devam edeceğini düşünmüyorum” diye konuştu.