SAMSUN (AA) - Samsun Vailisi Osman Kaymak başkanlığında, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadoluyuz Projesi" tanıtım toplantısı düzenlendi.

Vali Kaymak, valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştiğini belirtti.

Projenin hedef ve amaçlarını anlatan Kaymak, "Türkiye'deki 50 bin öğrencinin Güneydoğu illerinden Batı illerine getirilerek çocuklar arasında kaynaşma hedefleniyor. Malum oradaki çocuklarımız terör etkisi altındalar, ülkemizin diğer bölgeleri hakkında farklı önyargılarla yetişiyorlar. Ülkemizin bütünlüğü açısından, Doğu ve Batı'da yaşayan çocuklarımızın birbirleriyle kaynaşması açısından biz bu projeyi önemsiyoruz." dedi.

Çevresel faktörlerin etkisinde kalan bazı çocukların örgütlerin tuzağına düşebildiğini ifade eden Kaymak, şöyle konuştu:

"Halbuki biz onları buraya getirerek, buradaki çocuklarımızla ülkenin birliği bütünlüğü onlara olan sevgimizi ve saygımızı göstererek onlara güven vermeliyiz. Aksi takdirde çocuklar kendilerini dışlanmış hissediyor. Mağduriyet içerisinde olduklarını düşünüyorlar. En azından bunun yanlış olduğunu buradaki sevgimizle onlara olan ilgimizle inşallah bütün kurumlar olarak göstereceğiz. Bu çerçevede ilimize Batman ilinden 2 bin 500 öğrenci planlandı ve tahsis edildi. Batman Valiliği ile koordine içerisindeyiz. İlk etapda 185 çocuğumuz 13 Ekim 2017 Cuma günü gelecek. İki gün iki gece ilimizde konaklayarak pazar akşamı Batman iline dönecekler. Bu çocuklarımızın bu iki gün içerisinde ilimizi tanımaları ve ilimizdeki çocuklarla kaynaşmaları son derece önemlidir. Bu çerçevede burada bulunan paydaş arkadaşlarımızla birlikte konuyu değerlendirip iş bölümü yapacağız. Şüphesiz çocuklar buraya gelirken amacın hasıl olmasına gayret etmemiz gerekmektedir. İşin aslında bir kültür projesi olduğu düşünülerek çocukların gerçekten Samsun'umuzu ve Samsunluları tanımaları, ülkemizi tanıyıp sevmeleri amaçlanmaktadır."

Projeyle, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurularak kardeşlik ruhunun geliştirilmesinin de amaçlandığına işaret eden Vali Kaymak, "Terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedeflenmektedir. Bu çocuklar bizim misafirlerimiz. Samsun'daki işadamları, sivil toplum kuruluşları ve Samsun kamuoyunun bu projeyi sahiplenmesi büyük önem taşımaktadır. Bizler ülkemizin bu değerli evlatlarını içinde oldukları psikolojiden kurtarıp, değerli bir yurttaş oldukları duygusunu sağlamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.