Karadeniz Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biri olan Samsun ilinin 17 adet ilçesi bulunmaktadır. Peki, "Samsun'a ait ilçeler nelerdir?" ve "Samsun'un ilçelerinin öne çıkan özellikleri nedir?" gibi sorularını merak eden vatandaşlar için ilçeleri ve özelliklerini kısa kısa derledik.İşte detaylar...

1-SAMSUN 19 MAYIS İLÇESİ

Samsun il merkezine ortalama uzaklığı 33 kilometredir. İlçede yaşayan halk genel olarak geçimini tarım ve ticaret yaparak sağlamaktadır. İlçenin sembollerinden birisi olan 19 Mayıs Saat Kulesi, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Yörükler Taş Köprü ve Ahşap Camii ve Nebiyan Dağı Yaylası ilçe turizmine katkı sağlayan doğal ve tarihi güzelliklerdendir.

2-SAMSUN ALAÇAM İLÇESİ

Samsun il merkezine ortalama uzaklığı 78 kilometre uzaklıktadır. Alaçam ilçesi köklü tarihi sebebiyle her sene yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Alaçam Mübadele Müzesi ve Kitaplı Konağı’nın yanı sıra Alaçam Koyu ve Taşkelik Çayı ilçedeki önemli tarihi ve doğal turistik alanlardan bazılarıdır.

3-SAMSUN ASARCIK İLÇESİ

Samsun il merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktadır. İlçede yaşayan halkı genel olarak geçimlerini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. İlçe turizmi için Asarcık Ulu Cami ve görenleri büyüleyen Gündoğdu Cami’nin yanı sıra köy kesimlerinde bulunan mesire alanları da Asarcık’ın önemli turizm noktalarıdır.

4-SAMSUN ATAKUM İLÇESİ

Samsun il merkezine yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıktadır. İlçede bulunan Amisos Tepesi ve ilçenin deniz kıyısında olması açısından turizmi etkileyen unsurlardır. Yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turisti konuk eden Atakum Plajı da görülmeye değerdir.

5-SAMSUN AYVACIK İLÇESİ

Samsun'un merkez ilçelerinden bir tanesidir. Samsun il merkezine yaklaşık 65 kilometredir. İlçede yaşayan halk genel olarak fındık, mısır ve buğday ürünlerinin tarımı ile geçimlerini sağlarken aynı zamanda hayvancılıkla da uğraşmaktadır. Turizm açısından ilçede görülmesi gereken alanların başında Assos Antik Kenti ve Afrodit Kaplıcası gelmektedir.

6-SAMSUN BAFRA İLÇESİ

Samsun ilinin merkez ilçelerindedir. İl merkezine uzaklığı yaklaşık 52 kilometredir. İlçe halkı geçimini genel olarak tarımla sağlamaktadır. Tarihi ve turistik yerlerin başında Asarkale Kaya Mezarları ve Çetinkaya Köprüsü gelmektedir.

7- SAMSUN CANİK İLÇESİ

Samsun il merkezine yaklaşık olarak 15 kilometre uzaklıktadır.19 Mayıs Stadyumu ve Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Park Açık Hava Müzesi; ilçeye turizm değeri katmaktadır.

8-SAMSUN ÇARŞAMBA İLÇESİ

Samsun'un üç merkez ilçesinden bir tanesidir .İl merkezine 36 kilometre uzaklıktadır. Çarşamba’da bulunan Göğceli Camii, Abdal Tekkesi ve Konukluk Su Değirmeni turistik değere sahip gözde mekanlardandır bu sebepten her yıl yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır.

9- SAMSUN HAVZA İLÇESİ

Samsun il merkezine ortalama 85 kilometre uzaklıktadır. Tarihi açıdan görülmesi gereken yerler olarak, Yörgüç Paşa Cami ve Havza Atatürk Evi gelmektedir.

10-SAMSUN İLKADIM İLÇESİ

Samsun'un önde gelen ilçelerinden birisi olan İlkadım ilçesi, şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Köklü bir tarihe sahip ilçede görülmesi gerekenlerin başında Samsun Kent Müzesi gelmektedir. İlkadım’da Fener Plajı, Batı Park ve Atatürk Parkı görülmesi gereken doğal alanların başında gelmektedir.

11- SAMSUN KAVAK İLÇESİ

Samsun il merkezine ortalama uzaklığı 55 kilometredir. İlçe halkı genel olarak geçimini tarım ile sağlamaktadır. Turizm açısından ilçede görülebileceğiniz Kale Doruğu Höyüğü ve Çakallı Han bulunmaktadır.

12- SAMSUN LADİK İLÇESİ

Samsun il merkezine yaklaşık olarak 75 kilometre uzaklıktadır. Ladik Saat Kulesi ve Avcı Sultan Mehmet Cami gelmektedir. Ayrıca ilçede bulunan Hamamayağı Kaplıcasıda önemli yapılardandır. İlçede Ladik Kayak Merkezi kış turizmini canlandırmaktadır.

13- SAMSUN SALIPAZARI İLÇESİ

Samsun il merkezine ortalama 50 kilometre uzaklıktadır. İsmini her hafta Salı günü ilçe içerisinde kurulan pazardan almaktadır. Gezilmesi gereken tarihi yapı ve alanların başında Kaya Mezarları ve Garpu Kalesi gelmektedir.

14- SAMSUN TEKKEKÖY İLÇESİ

Samsun il merkezine uzaklığı ortalama 15 kilometredir. Birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan ilçede, bu yapılardan bazıları Tekkeköy Mağaraları ve Antyeri Kilisesi’dir.

15- SAMSUN TERME İLÇESİ

Samsun'un kıyısında bulunan ilçe, il merkezine ortalama 60 kilometre uzaklıktadır. Tarihi yapıların başında Pazar Camisi ve Cüneyt-i Bağdadi Türbesi gelmektedir.

16- SAMSUN VEZİRKÖPRÜ İLÇESİ

Samsun il merkezinden yaklaşık 110 kilometre uzaklıktadır. Tarihi yapıların başında Tacettin Paşa Camii ve Taş Medrese gelmektedir. İlçeye turizm açısından değer katan Şahin Kaya Kanyonu da görülmelidir.

17- SAMSUN YAKAKENT İLÇESİ

Samsun il merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunan ilçenin köklü tarihi yapısı itibariyle Yakakent Meydanı ilçeye değer katan alandır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.