EYT son dakika gelişmeleri gündeme merakla araştırılıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar, Bakan Vedat Bilgin'in açıklamalarını takip ediyorlar. EYT prim gün sayısı ve yıl ile ilgili geçtiğimiz günlerde detay paylaşıldı. Peki EYT'de prim gün sayısı ve yıl kaç olmalı? EYT ne zaman çıkacak, son durum nedir?

0x0-eyt-detaylari-aciga-cikiyor-46-47-48-49-yas-1996-1997-1998-1999-sigorta-girisi-olanlar-dikkat-eytliler-calisma-1666289867236

EYT'DE SON DURUM NEDİR? 

EYT prim gün sayısı ve yıl detayı ile ilgili Bakan Vedat Bilgin, açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin şunları söyledi; " EYT’de yaptığımız düzenleme şartları herkesi kapsayacak. EYT’de 1999 öncesi ve 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz. EYT’den, kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl şartını yerine getirdikleri zaman onlar da bundan istifade edecekler. Yaptığımız düzenleme herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil." dedi.

eytt

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? 

Bakan Bilgin; "Kapsamlı bir çalışma yaptık. Şu anda EYT şartlarını oluşturan 1,5 milyon insanımız var. Bu şartları taşıyanların yüzde 87'si özel sektörde. EYT, 2023’te uygulanacaktır. Bu sorunu çözüyoruz. Öyle beklemeye niyetimiz yok. Aralık ayında Meclis’e geldiğinde göreceksiniz.

Bu sorunun bilinmeyen ya da göz ardı edilen tarafı şudur; EYT’li insanların büyük çoğunluğu 4/A’lılardır yani SSK primi ödeyen işçilerimizdir. Dolayısıyla onların da önemli bir kısmı, yaklaşık yüzde 87'si bir işte çalışmaktadır. Özel sektör kıdem tazminatı sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Ben her gün veya her hafta bir odayı dinliyorum, işçileri dinliyorum. Bütün tarafları tamamlamak üzereyiz, bitiyor zaten görüşmelerimiz. Onların taleplerini alıp değerlendirdik, biz yolumuzu belirledik ama onların da bu süreçte yeni talepleri var. Kimse endişe etmesin veya herkes emin olsun, bu sorun bu sene Meclis’te çözülmüş olacak. Meclis'in de gerekli olan önerilerimizi dikkate alarak kararını vereceğini düşünüyorum" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.