Corona virüs salgını, petrole de petrolden elde edilen ve asfaltlamada kullanılan ‘bitüm’ fiyatına da dip yaptırdı. Yılbaşında tonu 2.237 TL olan bitümün rafineri çıkış fiyatı, (KDV hariç) 915 TL’ye geriledi. Karayolları Genel Müdürlüğü ’nün yanısıra il ve ilçe belediyeleri ucuz bitüm satın almaya ve depolamaya başladı. Salgın sonrasında birçok il ve ilçede, yoğun bir asfaltlama çalışmasının başlaması bekleniyor. Yılda yaklaşık 1 milyon ton bitüm kullanan Karayolları Genel Müdürlüğü de depolarını dolduruyor.

Panik butonunu ücretsiz yaptı

Alarm sistemi Pronet, corona virüsle mücadele kapsamında acil durum uygulaması ‘Pronet Panik Butonu’nu 1 Temmuz’a kadar herkesin kullanımına sundu. Daha önce sadece Pronet üyelerinin yararlanabildiği uygulamadan artık herkes ücretsiz olarak yararlanabilecek. Basıldığı anda hem Alarm Haber Alma Merkezi’ni devreye sokan hem de kullanıcının yakınlarına SMS gönderen Pronet Panik Butonu, polis, itfaiye ve ambulans ekiplerine de yönlendirme yapıyor. Panik Butonu uygulaması, App Store ve Google Play üzerinden cep telefonlarına indirilebiliyor.

Benzine 29 kuruş zam

Benzine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 29 kuruş zam yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte; Ankara’da ortalama 4.97 liradan satılan benzinin fiyatı 5.26 lira olacak. İstanbul’da 4.83 liradan 5.12 liraya, İzmir’de ise 5 liradan 5.29 liraya yükselecek. Hafta ortasında Brent petrolün yüzde 20’nin üzerinde gerileyerek 2002’den sonraki en düşük seviyesi olan 18 dolara düşmesiyle 31 kuruş indirim yapılmıştı. Bu indirimle benzin 5 liranın altına hatta son 3.5 yılın en düşük seviyesine inmişti.