Ressam Şenol Tilki, Sanko Sanat Galerisi’nde yarın (11 Ekim, Cuma) resim sergisi açacak.

1967 yılında Çorum’da doğan Tilki, 1992 yılında Almanya’ya giderek, Berlin Hochschule Der Kunst’de resim eğitimi aldı. Berlin Galeri Mozaik’te özel kuruluşlara tanıtım ağırlıklı illüstrasyon ve afiş çalışmaları yaptı.

1995 yılında Hollanda Zutphen Brazs Art Gallery’de eserleri yer aldı. 2001 yılında Galeria IF’in davetlisi olarak Berlin’e giden sanatçı, burada ve Hollanda Deventer’de ‘Gevalt’ (şiddet) konulu beş kişisel sergi açtı.

2007’de New York’a yerleşen sanatçı, burada araştırmalarda bulundu. 2008 yılında T.C. Başkonsolosluğu Sanat Galerisi’nde, New York’ta ‘Gerginlik Anları’ seri çalışmalarından oluşan bir sergi açtı.

Sanatçı Tilki, bugüne kadar 6’sı yurtdışında olmak üzere 22 kişisel ve 35 karma sergi açtı. Eserleri, Devlet Resim Heykel, DYO, TRT, Esbank, Tarişbank, Türkiye İş Bankası sergilerinde ve uluslararası sergilerde yer aldı.

Yurtiçinde ve dışında özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Şenol Tilki, çalışmalarını İzmir’de kendi atölyesinde sürdürmektedir. Ressam Tilki, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

Tilki’nin, 11 Mart Cuma günü (yarın) saat 17.30’da Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılacak sergisi, 25 Ekim’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.