Kanal S ekranlarında önemli açıklamalarda bulunan Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, "Atakum ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde 72 dönüm alanda 250 yataklı bir hastaneyi hayata geçirmek için gayret ediyoruz. Samsun güzel hastanelere kavuşuyor" dedi.

İHALE YENİDEN YAPILACAK

Demircan, Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında Said Çetintaş'ın sunduğu Yakın Açı programının konuğu oldu. Tekkeköy ilçesinde yapımı duran hastane inşaatı ile ilgili açıklama yapan Demircan, "Arsası temin edildi. Belediye zemin etütlerini yaptı. O etütlerdeki sonuçlara göre proje çizildi. İhalesi yapıldı inşaat başladığında zeminde su çıktı. Zeminde su çıkınca proje değiştirildi ve geliştirildi. İhalede tahsisatın ödeneğin üstünde bir maliyete yöneldiği için prosedür gereği tasfiye edilir, inşaat durdurulur. Geri kalan kısım ihale edilir o bitirilir. Bu süreç yaşandığı için bir durgunluk oldu. Bu yasal gerekliliktir. Zaman gecikti. Bugünlerde tekrar ihalesi yapılacak. Yapılır ve devam eder" diye konuştu.

ATAKUM'A HASTANE MÜJDESİ

Samsun Şehir Hastanesi çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren ve Atakum ilçesine de bir hastane yapılacağını kaydeden Demircan, "Samsun Şehir Hastanesi kamu kaynağı ile yapılmaktadır. Bunu yerli kaynak ile de yapacağımız konular vardı. Bunları da yeni yönetici arkadaşlarımız çalışıyorlar. Samsun Şehir Hastanesi'nin şu anda yüzde 65 oranında inşaatı tamamlanmak üzere. İnşallah önümüzdeki yıl içinde tamamlanacak. 900 yatak kapasiteli olacak. Atakum ilçesinde de Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde 72 dönüm alanda 250 yataklı bir hastaneyi hayata geçirmek için gayret ediyoruz. Samsun güzel hastanelere kavuşuyor" dedi.

RANDEVU NEDEN ALINAMIYOR?

Hastanelerde randevu alınamamasına da değinen Demircan şunları söyledi: 

"Kurduğumuz sistemin tam oturamaması ve araya da pandeminin girmesi nedeniyle aksaklıklart oldu. Bizim sitemimizin oturabilmesi için aile hekimliğini de oturtmamız gerekiyor. Bu da 2 bin kişiye bir hekim gelecek şekilde olması lazım. 43 bin aile hekimine ihtiyaç var. Şu anda aile hekimlerinin bakmakla yükümlü olduğu nüfus 3 binler civarında. Bu da aile hekimlerini zorluyor. Ayrıca vatandaşımız aile hekimine gitme konusunda gerekli alışkanlığı tam kazanmadı. Önceliğin aile hekimi olması lazım. Aile hekimi çözemediği sorunu uzmana yönlendirecek. Böylece uzman hekimlerin yükü de süre açısından rahatlayacak. Dolayısıyla erken randevu alma şansınız olacak. Dolayısıyla bu sistemde sıkıntı var. Uzman açığımız da var. Ancak bu konuların hepsi çözülecek."

TTB'YE ELEŞTİRİ

Demircan, sağlıkta şiddetin kabul edilebilir olmadığının da altını çizerek, "Şiddet bütün alanlarsa kabul edilebilir bir şey değil. Sağlıkta şiddeti kabul etmek mümkün değil. Meclisimiz sürekli çalışmalar yapmakta. Gerekli tedbirler alınmaya gayret edilmektedir. Bununla ilgili mücadeleyi yaptık yapacağız. Tabipler Birliği uygulaması ile ilgili de sağlıkta şiddeti engellemek için sağlığı engellemeye gerek yok.  Hükümetimize, bize veya milletimize söyleyin. Tabipler Birliği’nin bu konuda daha hassas olmasını bekliyoruz. Bu şekilde konu gündeme gelmemeli bize yakışır şekilde olmalı" ifadelerini kullandı. 

YENİ DÜNYA DÜZENİ KURULUYOR

Demircan ayrıca Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasıyla yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu ifade ederek, "Yeni bir düzen kurulması için düğmeye basılmış. Çünkü bu savaş başlamadan önce, dağılmış olan Sovyetler Birliği karşısında NATO'da da bir dağılma sıkıntısı baş gösterdi. NATO'nun beyin ölümünden bahsedenler, NATO şemsiyesi altında toplanmaya başladılar. Oklar Çin'e doğru yöneldi. Şimdi aynı şeyi Tayvan üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Amerika'nın öncülüğünde tek kutup yok ama onun altında farklı kutupların ulaşabileceği bir yeni dünya düzeni kurulmak isteniyor. Oysa ki Türkiye'nin yaklaşımı son derece insanidir" diye konuştu. 

AĞIRIMA GİDİYOR

Son olarak muhalefetin terörle mücadeleye ilişkin tezkereye 'hayır' demesinin kabul edilebilir bir şey olmadığının altını çizen Demircan şunları söyledi:

 "Hep hayal etmişimdir. İçeride iç meselelerde tartışabiliriz. Muhalefetin her türlü telkinine açığız. Ama dış politikada Allah için ağrıma gidiyor benim cumhurbaşkanım NATO ülkelerinin liderleri arasında terörle mücadeleyi savunurken içeride muhalefetin tezkereye 'hayır' diyerek, mücadelemizi zaafa uğratmasını anlayamıyorum. Kabullenemiyorum da." 

Demircan ayrıca Samsun Medya Grubu Genel Koordinatörü Barış İpek'e, kente kazandırılan Kanal S ile ilgili hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.